Primarii celor două municipii din Caraș-Severin solicită sprijinul populației

p si b

 

Temperaturile relativ ridicate, dar mai ales ploile abundente din ultimele săptămâni au făcut ca vegetația să crească foarte mult, iar serviciile de întreținere a celor două municipii, Reșița și Caransebeș, să nu poată face față întreținerii spațiilor verzi. E vorba de sute de hectare în cele două mari orașe, iar personalul, și așa insuficient, trebuie să facă față pe de o parte cositului vegetației, pe cealaltă parte să fie prezenți la lucrările edilitare aflate în derulare.

Solicit sprijinul cetățenilor municipiului Reșița; personalul este insuficient, suprafața de verdeață este foarte mare și nu facem față. Am cosit și curățat principalele artere din oraș, am început să intrăm și în zonele adiacente acestora, dar ploile și temperaturile ridicate au făcut ca vegetația să crească foarte mult. Le solicit cetățenilor un strop de responsabilitate și simț civic. În țările civilizate, spre care tindem, cetățenii sunt cei care își îngrijesc spațiul verde adiacent locuințelor. Cred că și noi am putea să le urmăm exemplul“ , a declarat pentru Reper 24, primarul municipiului Reșița, Nelu Popa, în cadrul unei emisiuni live.

La rândul său, Felix Borcean a declarat aproximativ același lucru, într-o postare pe pagina sa de socializare: „Observ foarte multe comentarii legate de întreținerea spațiilor verzi și toaletarea arborilor și arbuștilor și vreau să fac câteva precizări care, cu certitudine, vor stârni degetele și imaginația cerberului orașului, Nenea (Nea) Matei.

Spațiile verzi din fața caselor, a blocurilor, toate făcând parte din domeniul public, trebuie, prin lege, întreținute de cei care locuiesc în proximitatea lor. Este un lucru cât se poate de firesc, de solidaritate civică, de spirit cetățenesc, de respect pentru ceilalți sau oraș. Că nu se întâmplă așa și că de cele mai multe ori muncitorii Primăriei le întrețin este un fapt care se petrece din cauze subiective sau obiective: pentru capital electoral, pentru a evita amendarea unora(tot electoral) sau obiectiv, pentru că la unele adrese nu locuiește nimeni sau locuiesc persoane în vârstă fără posibilități fizice sau materiale.
Pe de altă parte, trebuie avut în vedere că numărul de muncitori este foarte redus și trebuie să aibă grijă de hectare întregi de terenuri verzi, precum parcurile, aleile, străzile sau alte locuri din oraș. Tocmai de aceea v-am fi foarte recunoscători și le suntem, celor care dau dovadă de civism și își fac curățenie, întrețin zonele în care locuiesc“.
Adevărul este că ar trebui să ne manifestăm practic datoria civică și sprijinul pentru edilii pe pare ni i-am ales. Și noi aparținem comunității și cred că este și de datoria noastră să dăm o mână de ajutor municipalității. Pe de altă parte a crescut îngrijorător numărul țânțarilor și al căpușelor, iar dezinsecția este doar apanajul celor două primării și ar trebui făcută din timp nu după ce noi, cetățenii vom avea de suferit.
Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Fake

    Pune-ți la treabă pe asistații sociali și hetnia țigănească la treabă. Pentru ce mai plătim taxe și impozite?Unde merg banii fraiereștenilor care încă mai plătim și plătesc autoritățile incompetente și plângăcioase?Așa faceți mereu cereți milă și la votare și în astfel de situații apoi ne tratați cu sictir arătându-ne semnul cu degetul. Asta primiți și voi mumu mare!Descurcati-vă și mai ieșiți din birourile alea mari și pune-ți mâna pe sapă și lopeti, la ce bani luați merită încercarea moarte n-are!Spor la treabă, copiii de la grădiniță grupa mică!

  2. Gheorghe din Oravita

    Solutie=sa se puna betoane,parcari uriase si pana la urma e bine cu jungla,chemati televiziunile sa filmeze tot felul de emisiuni la care dau bani grei in alte locatii

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei