Primăria Reșița pune umărul la îmbunătățirea sistemului de încălzire de la Spitalul Județean de Urgență

 

popa si dunca

Consilierii locali reșițeni au aprobat propunerea primarului Ioan Popa privind transmiterea fără plată a unor bunuri care aparțin domeniului privat de interes local al municipiului Reșița către Spitalul Județean de Urgență din Reșița, aflat în subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin. Este vorba de două centrale termice, necesare îmbunătățirii sistemului de încălzire de la staționarul 1 și staționarul 2 al unității spitalicești. Acestea au fost solicitarea administrației locale reșițene de către președintele forului județean, Romeo Dunca.

Am aprobat transmiterea fără plată a unor bunuri care aparțin domeniului privat al municipiului Reșița către Spitalul Județean de Urgență, staționarul 1 și staționar 2, aflate în subordinea Consiliului Județean. Avem acele puncte termice modernizate și unele dintre ele în stadiu de conservare de câțiva ani, cu cazane de ultimă generație, 1.500 – 3.000 de kilowați, pe care nu le folosim și nu le-am folosit.

Am convenit împreună cu colegii de la Consiliul Județean, în speță cu Romeo Dunca, să transferăm două din aceste cazare la cele două staționare. E vorba de aceste două cazane și toate echipamentele necesare pentru a le pune în funcție”, a explicat primarul Ioan Popa.

Costurile generate de demontarea și montarea bunurilor vor fi suportate de către Consiliul Județean Caraș-Severin.

Nu este prima dată când Primăria Reșița întinde o mână de ajutor Consiliului Județean Caraș-Severin. În urmă cu câteva luni, administrația locală reșițeană a sărit în sprijinul Consiliului Județean cu două prese de balotat necesare continuării activității la deponeul de la Lupac, iar ulterior a oferit autorităților județene un boiler pentru a fi folosit la staționarul 2 al SJUR, după ce a ieșit la iveală că boilerul în funcțiune la momentul respectiv era cârpit cu cuie de lemn. „Nu am crezut că așa ceva este posibil astăzi, într-un boiler de oțel sunt cuie de lemn ca să acopere găurile, cam așa s-a lucrat aici”, exclama la momentul respectiv edilul Ioan Popa, care a anunțat încă de pe atunci intenția de a transfera cele două centrale termice către Spitalul Județean din Reșița.

foto: arhivă

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. patrunjel

  Ceva bani era corect sa se incaseze de la consiliu judetean 2 pe ce perioada de timp este pomana 3 daca la urmatoarea alegere nu mai este nici Popa nici Dunca cum ramane cu echipamentul?

 2. zero

  „Nu am crezut că așa ceva este posibil astăzi, într-un boiler de oțel sunt cuie de lemn ca să acopere găurile, cam așa s-a lucrat aici”, exclama la momentul respectiv edilul Ioan Popa

  Că … la el la Nădrag or fi fost doar cuie de cupru ca să astupe găurile :)

 3. Cocutza

  Patrimoniul municipiului este instrainat pe moka, cu mana Consiliului Local, dar la presiunea primarului…
  Sa nu uitam de presele celare au ajuns la deponeul Lupac si de alte multe bunuri ale municipalitatii, motivat doar de prietenia cu Dunca…
  Nu este corect fata de taxele si impozitele (oricum marite) platite de resiteni…
  Sunt curios ce va spune Curtea de Conturi despre aceste tranzactii …

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei