Primăria Reșița continuă investițiile în infrastructura școlară! Condiții hoteliere de calitate pentru elevii școlii duale!

camin

Aproximativ 180.000 de lei a investit Primăria Reșița, prin Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului pentru reamenajarea parterului și etajului întâi al Căminului nr. 2 de la Liceul Traian Vuia din municipiu. Astfel, vor putea fi asigurate condiții hoteliere de calitate pentru elevii școlii duale reșițene.

Am reușit să amenajăm parterul și etajul 1 de la Căminul nr. 2 al Liceului Traian Vuia. Beneficiari sunt și elevii Colegiului Economic al Banatului Montan, mare parte dintre ei cursanți ai școlii duale, căminele de la această instituție de învățământ urmând să intre în reabilitare. Investiția s-a realizat din fonduri proprii – prin Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului – fiind o continuare a demersurilor noastre pentru oferirea condițiilor necesare unui învățământ dual, profesional și liceal de calitate!”, anunță reprezentanții Primăriei Reșița.

Conform lui Daniel Călin, directorul Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului s-a lucrat în jur de două luni de zile la amenajarea celor două nivele ale clădirii, care au fost refăcute în întregime, atât dormitoarele, cât și sălile de baie: „Acolo a fost un dezastru, nu mai era nimic locuibil. S-a refăcut tot, s-au schimbat podelele, s-au pus geamuri termopan, s-a dat joc tencuiala veche, s-a retencuit, s-au făcut reparații, s-au schimbat caloriferele, s-au refăcut băile”.

137058913_2471479126493049_2195518455527223615_o136397110_2471478919826403_7699965220580905727_o

Anterior, clădirea a fost termoizolată, tot din fonduri de la bugetul local.

În paralel, la Liceul Traian Vuia este în derulare și un proiect pe fonduri europene, care presupune modernizarea a trei corpuri de clădire: liceul, sala de sport și căminul nr. 1. Este vorba de o investiție de aproape un milion și jumătate de euro, finanțată prin Programul Operațional Regional POR 2014-2020. Lucrările includ, printre altele: reabilitare termică (anvelopare și izolare termică, reabilitare instalații interioare și exterioare), montarea unor sisteme de producere a energiei electrice și preparare a apei calde cu panouri solare, refacerea integrală a instalațiilor sanitare și a instalațiilor interioare de încălzire, realizarea unui sistem de iluminat modern, cu corpuri de iluminat tip led. De asemenea, clădirile vor dispune de un sistem de management inteligent, prin care se vor monitoriza și gestiona toate instalațiile (electrică, termică, ventilație, climatizare, incendiu, control acces).

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei