Primăria din Păltiniș, între ciocanul alocărilor bugetare și nicovala derulării proiectelor

aa1

Cu toate că ședința de împărțire a bugetului pe acest an va avea loc abia în cursul zilei de astăzi la Consiliul Județean, cifrele au transpirat, iar suma de 200 de mii de lei, 2 miliarde vechi, este total insuficientă pentru nevoile de dezvoltare edilitară din comuna Păltiniș.

Am avea nevoie de cel puțin 3 ori mai mult“ – afirmă primarul Ioan Popovici. „Nevoi sunt multe și numeroase. Din ceea ce avem am plătit studii topo, studii de fezabilitate pentru proiectele pe care le avem pe diferite surse de finanțare și nu avem garanția că vor fi finanțate. Mai avem câteva străduțe de asfaltat, reabilitarea căminului, am avea unde să cheltuim banii cu folos pentru cetățean.

Stau în dubiu cu privire la alimentarea cu gaz metan a comunei și a satelor aparținătoare. Va trebui să cheltuim bani, mulți bani, pentru partea noastră de finanțare precum studii topo, SF-uri și toate celelalte și ne trezim că vin cei de la gaz și ne spun că „Nu sunteți rentabili deocamdată“; au mai fost cazuri și ne trezim doar cu banii cheltuiți și fără gaz, iar când vor reveni peste 4 – 5 ani și vor spune „da, acum se poate“, toate aceste cheltuieli trebuiesc făcute din nou pe tot felul de studii. Da, pot spune că suntem între ciocan și nicovală“ – a mai afirmat primarul comunei Păltiniș, Ioan Popovici.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei