Primăria Anina, dispusă să garanteze pentru Aquacaraș! Vezi de ce a luat primarul Românu această decizie!

modelmic

Primăria Anina este dispusă să ofere o garanție către ANAF, pentru scoaterea societății Aquacaraș de sub sechestru și eșalonarea datoriei fiscale pe care o are companie. Poziția primarului Gheorghe Românu și a aleșilor locali din Anina este complet diferită de cea a altor administrații din județ. Cu excepția Consiliului Județean Caraș-Severin și Primăriei Reșița, celelalte administrații nu par dispuse să pună umărul pentru rezolvarea crizei cu care se confruntă Aquacaraș, în urma corecției financiare de peste 1 milion de euro aplicate pe proiectul ISPA. 

Ei consideră că noi oferim aceste garanții pentru activitatea Aquacaraș. Nicidecum. Aceste garanții sunt pentru acele fonduri europene, iar fondurile europene nu sunt ale Aquacaraș-ului. Fondurile europene sunt ale noastre, ale Primăriilor, pentru că după ce se termină realizarea acestor proiecte, toate acele investiții devin ale orașelor, ale acționarilor Aquacaraș, pentru asta s-a și făcut acest proiect. Deci dacă nouă ne termină la Anina, canalizarea și apa, toate aceste rețele sunt investiții ale orașului pe care noi le dăm în chirie la Aquacaraș. Că au o activitate defectuoasă și trebuie să intre la reorganizare, este o altă problemă”, și-a explicat decizia primarul Gheorghe Românu.

Decizia de a garanta pentru Aquacaraș a fost deja aprobată de consilierii locali din Anina, fiind oferite ca garanție mai multe terenuri a căror valoare se ridică la aproximativ un milion de lei.

Garanția oferită de Primăria Anina se alătură celor puse la dispoziție de Primăria Reșița și de Consiliul Județean Caraș-Severin, care și-a rezolvat problemele de intabulare legate de fosta unitate militară din Caransebeș:

„Am refăcut din nou toată documentația de intabulare pentru că data trecută ni s-a spus că nu poate fi luată în considerare garanția noastră, nefiind evidențiate clădirile de pe suprafața de teren pe care noi am pus-o garanție. De data asta am intabulat clădirile, am refăcut raportul de evaluare, suma se ridică undeva, teren plus clădiri la 2 milioane si aproximativ 300.000 de euro. Problema e doar cât din această sumă e luată în considerare de către ANAF. În cazul în care nu putem doar Consiliul Județean și Primăria Reșița să acoperim, primarul Românu și-a arătat disponibilitatea, deja a dat o hotărâre de consiliu prin care pune și dânsul în sprijinul Aquacaraș o suprafață mare de teren”, a declarat vicepreședintele forului județean Ilie Iova,  care s-a arătat mereu optimist cu privire la rezolvarea situației de la Aquacaraș.

Optimismul lui Iova nu este însă împărtășit și de directorul Aquacaraș, Anatoli Liber. „Suntem de câteva luni cu conturile blocate şi facem demersuri, împreună cu Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Reşiţa, mai nou a venit cu o garanţie şi Consiliul local Anina. E îndeplinită, să zicem condiţia necesară, în sensul că Consiliul Judeţean şi consiliile locale au dat hotărârile, urmează acum să vedem ce va stabili, încă o dată, ANAF, dacă sunt suficiente sau nu. Personal, am îndoieli”, a afirmat Liber.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pop sebastian

    Cum adică să garanteze cu terenurile comunității, acest oraș nu este tarlaua lor, dacă consiliul local a dat un astfel de aviz fără a avea consimțământul cetățenilor este ilegal și vor răspunde în fața oamenilor și nu în ultimul rând în fața LEGII.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei