Acțiunea caritabilă a săptămânii și a începutului de an 2019 poartă amprenta președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, cel care și-a lăsat deoparte programul de lucru pe care îl desfășoară în slujba administrației județene pentru a se dedica gastronomiei tradiționale la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reșița, sub atenta îndrumare a Chef-ului bucătar Marian Popovici, unul din cei mai cunoscuți, talentați și apreciați bucătari pe care i-a zămislit Banatul. Scopul acțiunii, la care au luat parte șefa Asistenței Sociale din județul Caraș-Severin, Elena Amzoi și vicepreședintele Ionuț Popovici, a fost acela de a le pregăti, la zi de sărbătoare creștină, un prânz copios mai multor sute de beneficiari, atât de la Căminul pentru Persoane Vârstnice, manageriat de Mirel Sabo, cât și de la alte centre de asistență socială din municipiu.
Șefii administrației publice cărășene au pregătit cu grijă bucatele, demonstrând că două mâini dibace pot face mult și bine atunci când ele servesc unui scop nobil, așa cum a fost cazul de față. Chef Marian Popovici a declarat că Hurduzeu taie ceapa pasional, mai ceva decât un luptător Ninja iar măgulit, președintele Consiliului Județean a afirmat că atunci când mandatele lui și a lui Ionuț Popovici se vor fi încheiat în domeniul administrației, ar putea intra în echipa starului bucătar de pe Valea Almăjului. Și pentru că n-ați aflat din alte părți, pe Marian Popovici și pe ceilalți chefi bucătari i-a adus la Reșița pe minusul din termometrele de-afară Ovidiu Lolea, fratele primarului de la Bozovici, Adrian Stoicu.
„Am intrat cu emoţii în bucătăria Căminului pentru Persoane Vârstnice Reșița, unde ieri, 7 ianuarie, am dat o mână de ajutor în pregătirea prânzului pentru 300 de beneficiari ai centrelor de asistență socială din Reșița, subordonate Consiliului Județean Caraș-Severin. A fost o acțiune inițiată în comun cu vicepreședinții Ionuț Popovici și Flavius Nedelcea, cu susținerea Chef Marian Popovici căruia îi mulțumesc pentru implicare. Pot spune că a fost o experiență inedită, neavând o vastă experiență în bucătarie, dar am făcut totul cu pasiune și, ținând cont de contextul zilei de ieri, sărbătoarea de Sf. Ioan, cred că rezultatul a fost cel scontat”, a afirmat Silviu Hurduzeu, președintele de onoare al „bucătarilor” din Banatul Montan și mai ales președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157702221191522″]
Supervizorul acțiunii gastronomice de Sfântul Ion, de la Căminul pentru Persoane Vârstnice, Chef-ul Marian Popovici și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, au declarat despre acțiunea din bucătărie, în fața camerelor de luat vederi și a reportofoanelor:
La rândul său, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Reșița, Mirel Sabo s-a declarat încântat de inițiativa tripletei care conduce destinele Consiliului Județean din Caraș-Severin:
Sergiu TABAN
“Președintele Hurduzeu își pune amprenta pe acţiunea caritabilă …”
Gestul este frumos! Nu şi … amprenta (foto).
Doar că, pentru a nu îşi pune câta amprenta şi în mâncare, poate ar fi fost câta-câta mai igienic (politic) să apară în poză ca folosind o tichie de bucătar şi ceva mănuşi.
Măcar cât … un vânzător de pe la pâine.
Ca să nu se supere cei de la SANEPID.
Dacă mai există