Prefectul Cristian Gâfu: „Pandemia nu s-a terminat. Solicit cetățenilor să fie în continuare precauți”

gafu

Prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, transmite un mesaj cărășenilor, în contextul creşterii numărului de persoane infectate cu SARS CoV-2 în ultima perioadă. Reprezentantul Guvernului în teritoriu atrage atenția că acum nu este momentul relaxării măsurilor de protecție, în ciuda începerii campaniei de imunizare. „Pandemia nu s-a terminat”, precizează prefectul, acesta făcând un un apel la simțul civic al cărășenilor, pentru a se preveni impunerea de noi măsuri restrictive.

Constatăm cu îngrijorare că ne aflăm sub amenințarea valului 3 al pandemiei. Dacă privim în trecut, vedem că de fiecare dată când Europa s-a confruntat cu creșteri semnificative ale numărului de persoane infectate, după aproximativ 2-3 săptămâni aceste creșteri s-au simțit şi în țara noastră. Spitalele încep din nou să se umple, iar personalul medical reușește cu greu să facă față numărului de bolnavi cu forme medii sau severe care necesită internare.

Cu îngrijorare, observăm că populaţia a început să se relaxeze nejustificat începând cu debutul campaniei de vaccinare. Chiar dacă am început vaccinarea, avem un drum lung de parcurs până la imunizarea unui procent semnificativ al populaţiei. În Caraş-Severin, funcţionează 9 centre de vaccinare şi până în acest moment au fost vaccinate 19.905 persoane. Pe măsură ce numărul dozelor alocate judeţului nostru va creşte, vom deschide noi centre de vaccinare şi vom accelera acest proces.

Cu toate acestea, trebuie să realizăm că ţinerea pandemiei sub control o putem face doar împreună, purtând în mod corespunzător măştile de protecţie şi respectând în continuare distanţarea fizică şi restul normelor igienico-sanitare de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Nu dorim să impunem din nou restricţii pentru populaţie şi pentru agenţii economici, dar dacă nu facem un efort colectiv şi nu ne mobilizăm exemplar, cu toţii vom avea de suferit. Fac un apel la simţul civic şi la raţiunea dumneavoastră. Solicit cetăţenilor judeţului nostru să fie în continuare precauţi şi vigilenţi. Pandemia nu s-a terminat, ameninţarea este la fel de mare şi fiecare dintre noi suntem în pericol de a pierde pe cineva drag. Gândiţi-vă la vieţile voastre, la ale celor dragi vouă şi haideţi să ne mobilizăm şi să arătăm că în acest ultim an am învăţat să fim responsabili şi că ne pasă de sănătatea noastră și a celor din jurul nostru!”, este mesajul transmis de prefectul Cristian Gâfu.

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. tibi

    Pai noi degeaba suntem precauti daca autoritatile nu isi fac treaba. Asteptam de ni s-au lungit urechile sa inceapa testarea si tot degeaba. Acest prefect sau e prost sau face pe prostul. Ma gandesc ca nu poate sa fie asa de dobitoc incat chiar sa creada ca in Caras incidenta este de 1,08 iar in Timis 3.56 avand in vedere mobilitatea foarte mare intre cele doua judete. Vorba unui clasic in viata: ” mai bine sa precat dacat prost” . Eu am ales sa fiu precat si nu cred absolut nici un comunicat oficial al guvernantilor actuali.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei