Potrivit președintelui organizației PLUS Caraș-Severin, municipiul de pe Bârzava a devenit un oraş „deschis” infracțiunilor cu autor neidentificat iar dovadă ar sta răspunsul primit de la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, la solicitarea PLUS.
Datele furnizate de poliție arată că anul trecut doar 46 din 166 de autori ai furturilor din locuințe au fost identificați.
„Pe lângă lipsa de interes a celor care ar trebui să ne facă dreptate în fața infractorilor și administrația locală a ignorat complet siguranța urbană.
În contextul rezultatelor prezentate, măsura în care, noi, locuitorii unui oraș suntem capabili să trăim, să muncim și să ne vedem de viața noastră fără teama de a fi agresați, furați sau tâlhăriți ar trebui să ne preocupe din ce în ce mai mult”, declară președintele PLUS Caraș-Severin, Daniel Toma.
Reprezentanții cărășeni ai acestei formațiuni politice consideră că problema siguranței ar trebui să ocupe un loc superior pe agenda politică sau publică a aleșilor.
„Ar trebui să ne punem mai des problema siguranței urbane și să ne uităm mai atent la ceea ce fac aleșii, administrația și organele abilitate în materie de prevenție a criminalității. Dacă am face asta, am constata că problema siguranței nu este foarte sus pe agenda politică sau pe cea publică. Este greu de spus de ce administrația publică și decidenții politici consideră că este mai puțin important acest aspect al vieții urbane.
Este nevoie să nu gândim spațiile publice doar din punct de vedere estetic sau funcțional, ci și din punct de vedere al capacității acestora de a preveni producerea actelor delincvente și a infracțiunilor. Cele mai sigure orașe din lume au prevăzute sisteme de monitorizare și control al traficului, sisteme de monitorizare video în zone aglomerate, în vehiculele de transport public precum și sisteme mobile de monitorizare”, mai spune Daniel Toma.
Liderul PLUS Caraș-Severin crede că ministrul de Interne, Marcel Vela ar trebui să își orienteze preocupările mai mult spre îmbunătățirea activităților inspectoratelor de poliție și mai puțin spre socializarea virtuală.
„În același timp, ministrul internelor, domnul Marcel Vela, ar trebui să fie preocupat mai mult de modul în care poate îmbunătăți activitatea inspectoratelor de poliție și mai puțin de socializare pe facebook. Nu de alta dar, de la victimele infractorilor neidentificați cu siguranță nu va primi ”like”, afirmă președintele PLUS Caraș-Severin, Daniel Toma.
Lorena POENARU
Ceva măsuri concrete ?
Că la dat sfaturi sunt foarte buni cei din Plus și USR în frunte cu Pulujar.
Când e de pus osul la treabă, cam dispar din peisaj.
Nu de alta dar, de la victimele infractorilor neidentificați cu siguranță nu va primi ”like”, afirmă președintele PLUS Caraș-Severin, Daniel Toma.
–
În schimb va primi “like” de la “infractorii identificaţi”.
Adică opozanţii politici cărora li s-au ticluit de către miliţieni (la ordin intern) dosare penale discrete, pentru încurajarea “democraturii” şi în defavoarea democraţiei.
Sub felurite … pretexte.
Cum că dl prefect constatase cu ceva timp in urma că poliția a inceput sa lucreze, după datele dvs se constată că , chiar sau odihnit, urmează să vedem datele la 6 luni,daca vor fi tansparente, și după ce se va instala sistemul inteligent de iluminat? Vom vedea
Sunteți la guvernare,faceți treabă.Daca nu sunteți în stare plecați acasa,lăsații pe alții.
Pai mai “Reperule”, Gica ala de – ti soptea informatii din IPJ pe vremea lui Viorel, l- ai trecut in adormire? El ce zice!? Dar sindicatele alea foarte gurese odata, ce parere au ? Tac si ele ?
Intreb pentru un prieten…
In 2020 Resita e raiul hotilor . Dosare nerezovate,hoti care “alearga” liberi pe strazi,masini sparte si furate,case talharite,scandaluri urmate de batai finalizate cu crima (cazul bordura),de curand am vazut in ziare si omoruri facute de copii…..E clar ca nu mai exista siguranta in Resita,totul a scapat de sub control,e nevoie de oameni capabili,incoruptibili,apolitici in institutile MAI.