Povestiri din minunata lume a porumbeilor – CEL MAI SCUMP PORUMBEL DIN LUME

modelmic

Unul dintre numeroșii crescătorii de porumbei reșițeni este Victor Bădălău, o persoană pasionată și printre cei mai activi columbofili din România, cu o întreagă colecție de diplome și cupe și cu un palmares de invidiat, la rugămintea noastră și a cititorilor noștri, ne-a pus la dispoziție mai multe informații despre aceste minunate finite aducătoare de pace.

R 24: Domnule Victor, care este secretul, obținerii unui porumbel campion ?

Victor Bădălău: Stimate domnule Andrei, de la începutul discuției doresc să vă mărturisesc că pentru a deține un porumbel campion înseamnă multă muncă, porumbei de calitate, pregătire și nu în ultimul rând hrană sănătoasă. Doresc să pun accent pe partea cu hrana deoarece pentru a avea rezultate la concursuri, aceasta este prioritară. În ultimii trei ani am fost de două ori campion zonal vest, fond pui, locul 3 palmares Maraton FCI pe zona Vest și alte rezultate la nivel județean și zonal.

image005

Cea mai mare concurență de până acum la concursurile de distanță lungă adică maraton a fost la Frankfurt și Berlin. Spre exemplu, la Berlin, unde au participat porumbei din toată țara, porumbelul meu a ieșit pe locul 40 din aproape 7000 porumbei… Pentru mine e un rezultat foarte bun. Și la nivel de zonă e o concurență foarte mare, sunt foarte mulți porumbei, foarte mulți crescători. E benefică concurența aceasta, mie îmi place pentru că mă ambiționează.

Revenind la hrană și cu asta o să închei, de la pasiunea de a crește porumbei și până la bussines nu a mai fost decât un pas, așa că am început cu un mic rulaj de marfă pentru mine și prietenii mei care au același „microb” ca și mine…

Acum dețin un depozit la firma proprie, care se numește ALISIA AGRO AVANTAJ cu care alimentez tot județul, fiind amplasată în Câlnic  pe strada Grădiște nr.1 (fosta brutărie) și un punct de lucru în Piața Reșita Nord.

Doresc pe această cale să anunț iubitorii de animale și nu numai, că firma ALISIA este partener STEFANIA și PURINA, de unde avem produse de cea mai bună calitate și la cele mai bune prețuri, adică nu avem concurenți, fiind cel mai aprovizionat depozit de profil din vestul țării. Să nu lăsăm pe ultimul loc crescătorii de păsări, cărora le oferim pui de o zi și zburați, găini, rațe, curcani, bibilici, împreună cu furaje și concentrate.

image003

R 24: Domnule Victor, doresc să vă mai adresez o întrebare care mă interesează pe mine personal, dar cred că și pe cititorii noștri. Spuneți-mi, vă rog, că din auzite, prețul celui mai scump porumbel ar fi undeva la aproximativ un milion de euro, așa este?

Victor Bădălău: Domnule Andrei așa este, Armando, este un porumbel călător dresat în Belgia, o vedetă a concursurilor de profil, a fost vândut pentru suma de 1,25 de milioane de euro la o licitaţie online, devenind astfel cea mai scumpă pasăre din specia sa din lume (foto mai sus). Anterior, recordul de preţ a fost stabilit de New Bliksem, proprietatea belgianului Gaby Vandenabeele, adjudecat pentru 376.000 de euro în noiembrie 2018.

R 24: Domnule Victor vă mulțumesc și vă doresc success pe toate planurile…

Victor Bădălău: Domnule Andrei, și eu vă mulțumesc și promit că voi revenii cu informații noi de la concursurile pe care noi le organizăm și la care suntem invitați.

 

 Andrei ROLLIN

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. Tulbita Valentin

  Cel mai scump porumbel din lume a fost vandut cu 2.78 Milioane Euro – Loc 1 Ace Pigeon Pioneer Club – James Huang.
  La data de 1 noiembrie anul acesta, pozițiile finale ale Clubului Pioneer au fost decise la Beijing (China). Acest club de elită – unde crema columofiliei chinezesti se intalneste pentru “lupta”, este considerată pe scară largă drept cea mai mare competiție din lume și are cu siguranță cel mai mare premiu.Cel mai important și prestigios titlu este, fără îndoială, Ace Pigeon, care a fost câștigat în 2018 de către James Huang, om de afaceri taiwanez, cu domiciliul la Shanghai și în Clubul Pioneer, reprezentat de Chen Yong-Shan, tânărul taiwanez, James.

  Câștigătorul premiului loc 1 As 18-791 a fost redenumit “Legenda lui James”, ( merită fără îndoială), deoarece niciodată înainte nu a avut un astfel de porumbel excepțional zburat în Clubul Pioneer. Patru săptămâni consecutive, castiga cele mai bune premii, în patru zboruri de 500 km în diferite condiții meteorologice (ceea ce a contribuit la scăderea numărului de porumbei imbarcati). Pe cont propriu, “Legenda lui James” a câștigat 7 mașini pe parcursul competiției, inclusiv un Mercedes G63 în valoare de cca. € 150.000.

  Pe lângă Ace Pigeon, James a câștigat și titlul “Champion Loft” Pioneer 2018, iar în total a primit cheile a cel puțin 13 mașini diferite!

  În data de 20 noiembrie a avut loc licitația porumbeilor câștigători ai premiului Clubului Pioneer, iar după o bătălie de lungă durată, James a putut să-și ia porumbelul As pentru suma de 22 de milioane de yuani chinezi (renminbi) la un preț de 2,788.000 € … Un record mondial absolut!

  Însuși James Huang și-a cumpărat câștigătorul pentru a reveni in crescatoria unde a fost nascut si crescut. In cadrul licitației a tuturor câștigătorilor (o parte din venituri este donată organizațiilor de caritate). Din cauza înregistrărilor de neegalat (atât sportive cât și comerciale), el a fost botezat “Legenda lui James”.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei