Popa scoate la raport șefii din CJ: „În loc să le pună Dunca întrebări după ce va câștiga alegerile, le punem noi acum!”

popa

Scena politică locală a avut parte în ultimele săptămâni de o explozie de informații contradictorii și cancanuri pe teme electorale, personajul central fiind Romeo Dunca, propunerea liberalilor pentru Consiliu Județean.

În apărarea candidatului la conducerea forului administrativ județean sare, bineînțeles, prietenul său și colegul de partid, actualul primar al Reșiței, Ioan Popa, care nu s-a sfiit să afirme public susținerea până la capăt a antreprenorului timișorean.

Vreau să transmit celor care își fac probleme de genul acesta că voi merge cu Romeo Dunca de mână până la capăt pentru că este prietenul meu în primul rând și în al doilea rând pentru că nu are expertiză politică, așa cum nici eu nu am avut în 2016, dar ceea ce am învățat eu în 4 ani se constituie într-un avantaj pe care sunt gata să îl dau mai departe colegului și prietenului meu Romeo Dunca”, a declarat Ioan Popa într-o conferință organizată de filiala locală și județeană a PNL.

„Loviturile” de imagine încasate de Dunca de la cei din opoziție nu l-au lăsat fără replică pe edil, Popa provocându-i pe ocupanții de funcții în Consiliu Județean la pregătirea unui „raport de activitate” din ultimii 4 ani, pe care să îl facă cunoscut după alegeri, în condițiile în care liberalii vor prelua conducerea CJ, oferindu-le celor aflați pe funcții în prezent un avantaj prin acordarea unei perioade de timp de gândire de trei luni.

Le-aș crea un avantaj unora dintre angajații Consiliului Județean ca să le dăm un timp. În loc să îi întrebe Romeo Dunca după ce va câștiga alegerile din 27 septembrie ce au de făcut, sau să le pună întrebări, le punem noi acum să aibă timp chiar 3 luni de zile, să fim generoși”, spune Ioan Popa.

Întrebările liberalilor au fost adresate în mod expres directorului de la Drumuri Județene, Gabriel Știca:  „L-aș întreba pe Știca, directorul de la Drumuri Județene să ne facă o informare de acuma despre câte drumuri județene sunt în Caraș-Severin, câți kilometri, dintre aceste drumuri câte sunt asfaltate și câte nu, dintre cele asfaltate l-aș întreba câte sunt într-o stare excepțională, câte sunt într-o stare bună și câte sunt într-o stare execrabilă. Pentru cele care sunt într-o stare execrabilă să ne spună ce a accesat: CNI, PNDL și câte proiecte au scris. Asta ca să îi dăm timp omului să se gândească pentru că nu vreau să fie luați prin surprindere, l-aș mai întreba pe domnul Știca de la drumuri de ce a atribuit contracte de deszăpeziri cu posibilitatea de subcontractare când o deszăpezire e un lucru simplu: trebuie să ai o turbo-freză, o utilaj cu o lamă care să împingă zăpada și cam atât.

De ce dau un drum în subcontractare unei firme din Caraș-Severin și apoi firma din Caraș-Severin dă în subcontractare unei firme din Maramureș care să vină cu utilajul aici”, a spus Ioan Popa.

După ce l-a luat la bani mărunți pe Știca, întrebările liderului PNL Reșița au fost direcționate spre administratorul Sălii Polivalente din municipiu, Robert Buzzi.

L-aș întreba pe domnul Buzzi, care este administrator la Sala Polivalentă, să ne pregătească în 3 luni o situație cu două coloane: una – câte încasări anuale au făcut în ultimii 4 ani și care sunt cheltuielile anuale din ultimele 4 ani și dacă diferențe care eu cred că este mare între încasări și cheltuieli, să ne spună de ce nu organizează spectacole, evenimente sportive și alte evenimente, de ce nu închiriază sala polivalentă așa cum face administrația de la Cluj, unde vine Halep și joacă tenis, unde se întâmplă jocuri de baschet unde se întâmplă concerte astfel încât sala respectivă să poată să își acopere cheltuielile și l-aș mai întreba câte ore stă la lucru, pe zi și dacă mai are alte activități, am înțeles că aduce mașini de prin Germania, că vinde mașini second-hand, dacă are timp să facă toate aceste lucruri!”, a mai spus edilul Reșiței și președintele PNL Caraș-Severin, Ioan Popa.

Citește și: Mesajul lui Popa adresat cârcotașilor lui Dunca din CJ: „Să termine cu măgăriile și să se ocupe de treabă, dacă nu, să se dea la o parte că venim noi!”

Lorena POENARU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Doru

  Interesant. Nu am știut că dl. Buzzi are și calitatea de administrator la sala Polivalentă. Oricum, întrebările din articol sunt pertinente și de bun simț. Așa ar trebui puse în toate sectoarele, chit că e vorba de instituții publice sau nu. Altfel.. insolvența și falimentul te paște. (Nu și dacă ești fericitul deținător al unui contract de muncă cu CJ! Oricum, tot acolo ajungi)!

 2. imoGen

  Da ce vocal e moșierul șef înainte de alegeri !

  Până acum unde a fost ? Că nu apărea prin presă.

  Nu avea nici el “expertiză” ? (e chiar amuzant când unii folosesc cuvinte pe care nu le cunosc)

 3. Costa

  Dar tu,domnule Popa,stii cate strazi are Resita,cate sunt asfaltate si cate sunt ca dupa bombardament ?
  In 2020 noi avem zgura pe strada…
  Spune-ne un bulevard din Resita fara gropi !
  De acord ca nemernicii din CJ mananca bani aiurea si ca drumurile din judet sunt vai mama lor dar chiar tu te-ai gasit sa vorbesti ???
  Ce “expertiza” ai tu in politica ?
  Gura mare si mai ce ???

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei