Popa o ia pe urmele lui Stepanescu! Vrea să cumpere funicularul!

modelmic

Primarul Reșiței, Ioan Popa, pare dispus să reia unul din proiectele administrației Stepanescu: achiziționarea și punerea în valoare a funicularului, considerat un simbol al Reșiței industriale. Declarația edilului vine la scurt timp după ce proprietarul obiectivului a anunțat că în cazul în care autoritățile locale nu îl vor cumpăra, acesta va ajunge la fier vechi. 

„Funicularul este unul dintre punctele forte ale turismului din Reșița, care va putea fi pus în practică cu siguranță. N-am ajuns încă să discutăm detalii cum am putea să îl valorizăm, dar vom face cu siguranță în perioada următoare. Este în proprietatea unei companii private. Sumele în discuție, cu care a fost achiziționat și care sunt de transfer din punctul meu de vedere nu sunt sume serioase.

Să vă explic ceva, una dintre bazele de impozitare în Reșița este impozitul pe salarii. 41% din impozitul pe salarii vine aici. Dacă eu angajez 1.000 de oameni în parcul industrial, nu contează la ce companie, această companie, am făcut calcule ne poate genera 500.000 de euro pe an taxe, doar din impozitul pe salariu. Dacă comparăm această sumă cu cei 150.000 de dolari cât vrea compania privată pe funicular, cred că nu are rost să discutăm”, a declarat Popa.

Edilul a mai ținut însă să precizeze că ultimul cuvânt cu privire la achiziționarea funicularului îl vor avea consilierii locali reșițeni.

Construcția metalică din centrul Reșiței se află în prezent în proprietatea omului de afaceri Costel Ciobanu, cunoscut pe malurile Bârzavei sub numele de Barbălată, care a achiziționat-o de la TMK contra sumei de 150.000 de euro. Ciobanu a purtat negocieri cu fostul primar Mihai Stepanescu, care s-a arătat la un moment dat dispus să preia de la acesta funicularul, dar s-a răzgândit atunci când a aflat că nu va putea atrage, cel puțin în perioada imediat următoare, fonduri europene pentru transformarea acestuia în obiectiv turistic.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. mr perfect

  Alo…sefuuuuu…lasa funicularul tata!! Da-ti demisia tati! Ai batut un om care acum necesita 6 zile de spitalizare!!!! Legea e lege pentru toti chiar daca, poate, pe fond ai avut dreptate!! Vin alegerile si tragi partidul mult in jos cu comportamentul tau penal la propriu si figurat!!!

 2. Lazarescu ilie

  Daca barbalata a dat 150000 Euro eu vin imbracat in centru in pirat!!!
  Vezi de ce merge bine resita ,sunt numai oameni de afaceri ca si barbalata, cumpara gratis si vand pe bani!

 3. Hegedus

  Incontestabila valoarea simbolica a funicularului pt. oras, DAR pretul oferit de Primarie nu ar trebui sa depaseasca mult valoarea ca fier vechi minus cheltuielile de demolare/ Daca omul de afaceri Ciobanu a platit 150,000 E pe el, avand atunci alte planuri, ACUM oricum nu are alta alternativa mai buna… si de ce sa-i acopere primaria “oalele sparte”?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei