Polițist cărășean, câștigător al medaliei de bronz la o expoziție internațională de artă fotografică

1

Pasiunile unui om nu țin cont de cariera profesională. Atunci când un hobby se face cu pasiune și dăruire, satisfacțiile vin cu siguranță. Iar dacă poți îmbina meseria cu pasiunea pentru ceva anume, cele două se vor completa reciproc și vor duce la performanță. Este și cazul unui polițist cărășean, despre care Alina Boeru – purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, afirmă:

Colegul nostru, comisar-șef de poliție Flavian Savescu, șeful Secției de Poliție Rurală nr.1 Reșița, a câștigat medalia de bronz la cea de-a cincea ediție a Expoziției Internaționale de Artă Fotografică Câmpina Exhibitions – ONYX 2021, la categoria ,,Color People”, cu lucrarea realizată sub denumirea de ,,Maternal Care”. Fotografia ilustrează o mamă tradițională din România rurală, îngrijindu-și pruncul nou-născut, sub privirile copilei mai mari, într-un cadru de casă tradițională românească, reușind astfel să transmită prin intermediul fotografiei sale, perfecțiunea și esența celui mai curat și puternic sentiment – dragostea de mamă.

2

Colegul nostru este pasionat de arta fotografică de peste 7 ani, timp în care a câștigat peste 200 de premii și distincții la concursuri naționale și internaționale de profil, el însuși fiind organizatorul unor astfel de vernisaje și expoziții de fotografie pe plan local, ultima dintre acestea fiind realizată anul trecut, sub denumirea ,,China în singurătate” sau despre fotografia în pandemie.

Polițistul și artistul fotograf Flavian Savescu este membru fondator al Foto Clubului Banatul Montan- reprezentantul Global Photographic Union, o asociație cu peste 1.200 de membri fotografi în întreaga lume. Pasiunea acestuia pentru fotografia artistică își are rădăcinile în fotografia judiciară, ale cărei noțiuni le-a deprins la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina, unde a urmat profilul criminalistică, absolvind cursurile școlii în anul 1996.

3

Având la bază experiența de polițist criminalist, care presupune anumite calități precum meticulozitatea, privirea în ansamblu și atenția la detalii, dragostea pentru fotografie l-a determinat ulterior să se perfecționeze în acest domeniu, astfel că în anul 2017 a absolvit cursurile unui master în fotografie la Universitatea din Cluj-Napoca. La expoziția organizată anul acesta, în Luna Femeii, de către Societatea de Expoziții Fotografice Câmpina, au participat peste 550 de autori, din 65 de țări, fiind prezentate peste 8.000 de lucrări, în cadrul a cinci secțiuni, colegul nostru obținând medalia de bronz.

4

Ne mândrim că un artist de un asemenea calibru ne este coleg, îl felicităm pentru reușitele sale și îi urăm mult succes în continuare, atât în cariera profesională, cât și în cea artistică“ , a mai adăugat Alina Boeru, purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei