Poliția la datorie pentru un Paște în siguranță

ipj

Poliţiştii cărășeni, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai celorlalte instituții cu care acţionează în sistem integrat, sunt la datorie și la acest sfârșit de săptămână, pentru ca Sărbătoarea Învierii Domnului să fie celebrată în siguranță, precizează într-un comunicat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin Alina Boeru. În comunicat se mai precizează:

„În perioada 30 aprilie-03 mai 2021, peste 600 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin vor acționa pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea faptelor antisociale și pentru prevenirea răspândirii și infectării cu virusul SARS COV-2. Polițiștii vor fi prezenți în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane, precum și pentru a se asigura că se respectă măsurile sanitare de prevenție.

În această perioadă sunt la datorie peste 450 de polițiști din structurile de ordine publică, aproape 100 de poliţişti de la structurile de poliție rutieră, iar în cadrul activităților sunt angrenați și polițiști de investigaţii criminale, luptători de intervenţie rapidă şi de la alte structuri.

Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus se desfășoară împreună cu partenerii instituționali.  Se acționează în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, pe terase, parcuri,  zone turistice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru prevenirea faptelor antisociale.

De asemenea, poliţiştii rutieri acționează cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile publice din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Reamintim că purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult și pe timpul oficierii slujbelor religioase.

În noaptea de Înviere circulația persoanelor este permisă în intervalul orar 22.00-05.00, în vederea participării la slujbele religioase, cu respectarea măsurilor de protecție. Totodată, în ziua de luni, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali vor fi prezenți la cimitire, în întregul județ, în vederea asigurării măsurilor de ordine și siguranță publică. Pentru a vă bucura de sărbători liniștite vă reamintim și câteva reguli de siguranță:

 • Evitați să purtați banii în buzunarele exterioare ale hainelor sau bagajelor,
 • Nu păstrați în același loc banii, actele, telefonul și cheile locuințelor sau autoturismelor,
 • În zonele aglomerate fiți atenți la bagajele dvs., nu le lăsați nesupravegheate,
 • Dacă vă simțiți bruscat verificați imediat geanta sau portofelul,
 • Când este posibil achitați cumpărăturile cu cardul,
 • Evitați persoanele turbulente sau în stare de ebrietate.

În caz de urgență sau, dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, sesizați cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Vă dorim sa aveți sărbători în siguranță“!

Sursă foto: dezvăluirea.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  Vă dorim sa aveți sărbători în siguranță“!

  Adică vă dorim sărbători la … SECURITATE!
  Poza promovează distribuirea “luminii” sfinţite prin miliţieni, ca şi anul trecut?
  Bravo!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei