„PNRR nu trebuie să fie «Iepurașul de Paște» al Guvernului”, afirmă Victor Negrescu

 

iepuras

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat în plenul Parlamentului European, în numele Comisiei pentru Educație și Cultură, ca educația, domeniul digital, sectorul cultural și creativ și politicile de tineret să fie integrate în PNRR și să fie prevăzute explicit în Semestrul European. În paralel, la inițiativa eurodeputatului român, peste 30 de europarlamentari din mai multe familii politice europene au interpelat în scris Comisia Europeană, iar în România demersul privind alocarea a minim 10% pentru educație a fost susținut prin sute de semnături. Referindu-se la discuțiile recente privind PNRR, acesta a atras atenția că planul trebuie să reflecte explicit recomandările specifice de țară, cu ținte clare de realizat de către România.

Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu trebuie să fie «Iepurașul de Paște » al Guvernului, planul trebuie să reflecte explicit recomandările specifice de țară, cu ținte clare de realizat de către România. Fondurile nu trebuie împărțite în baza unui troc între partidele de guvernământ și trebuie să reflecte explicit reforme asumate de întreaga societate.

Guvernul s-a angajat printr-un Memorandum că va veni cu o formă actualizată până în data de 5 martie, și iată că nu a făcut-o. Mai mult, vor să ne prezinte un plan cu o valoare mult mai mare, de 135%, vehiculând chiar un plan cu o valoare fictivă de 70 sau chiar 100 de miliarde, uitând să spună că celelalte state europene care au venit cu forme mai mari s-au angajat să co-finanțeze planurile lor de relansare din resurse proprii sau alte fonduri. La noi, din păcate, nu există nimic prevăzut în bugetul de stat nici pentru co-finanțare, nici pentru sprijinirea unor măsuri de relansare adiționale“, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

În contextul discuțiilor naționale privind PNRR, acesta a atras atenția asupra faptului că public se comunică informații contradictorii, care riscă să afecteze implementarea planului și atrage atenția Guvernului că recomandările specifice de țară nu pot fi evitate.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei