Planuri și proiecte de viitor, la Oțelu Roșu!

modelmic

2015 se anunță a fi un an bogat în proiecte la Oțelu Roșu. Nu mai puțin de 6 proiecte importante sunt în derulare sau în pregătire în capitala Văii Bistrei, la terminarea acestora, o mare parte a orașul urmând să își schimbe înfățișarea. 

Privesc anul 2015 cu mai multă speranță decât 2014 și spun acest lucru având în vedere că faptul că avem cel puțin 6 proiecte pregătite, unele depuse la București și avem speranța ca în cursul anului 2015 să fie finanțate”, a declarat pentru Reper 24, primarul Luca Mălăiescu.

Din aceste proiecte, unul dintre cele mai importante este fără îndoială modernizarea centrului civic al orașului, o investiție de nu mai puțin de 400.000 de euro, la finalizarea căreia oțelarii se vor putea mândri cu unul dintre cele mai frumoase sau chiar cel mai frumos centru din Caraș-Severin. Alte proiecte se referă la reabilitarea zonei de agrement Gura Jgeabului o investiție de 80.000 de euro, introducerea alimentării cu apă în satul Mal, reabilitarea locurilor de joacă din oraș, modernizare și extindere a rețelei de apă și canalizare în Oțelu Roșu, proiect derulat prin intermediul societății Aquacaraș și asfaltarea unor străzi din oraș (despre toate aceste proiecte veți putea citi pe larg în Reper 24, în perioada următoare).

Planurile edilului Luca Mălăiescu nu se opresc aici. Deși este conștient că nimic nu se poate face peste noapte, primarul din Oțelu Roșu este decis să ia lucrurile pe rând și să facă orice îi stă în puteri ca peste câțiva ani, orașul pe care îl conduce să se poată compara cu o localitate din Occident. ”Nu voi fi niciodată mulțumit pentru că vreau din ce în ce mai multe lucruri pentru oraș. Dacă luăm niște fotografii și ne uităm cum a arătat Oțelu Roșu în 2012 și le comparăm cu modul în care arată astăzi, aș putea să mă declar mulțumit. Dar, din păcate mai sunt multe lucruri de făcut, încă mai avem străzi proaste, unele cu gropi, pe altele se lucrează la proiectul cu canalizarea, iar constructorii le lasă mai rău decât au fost”, a declarat Mălăiescu.

Edilul s-a declarat dezamăgit și de lipsa de investiții și proiecte ale fostelor administrații ale orașului Oțelu Roșu. ”Este adevărat că nu se poate face nimic peste noapte. Se poate face în fiecare an câte ceva. Iar dacă din 1990 se făcea acel puțin în fiecare an la Oțelu Roșu, la ora actuală ar fi fost o bijuterie de oraș. Din păcate nu s-au făcut aceste lucruri”, afirmă Luca Mălăiescu. Conform edilului, pentru ca Oțelu Roșu, capitala Văii Bistrei, să se poată compara cu un oraș din Occident, cu apă, canalizare, străzi asfaltate, spital și școli moderne, mai este nevoie de cel puțin 10 ani de muncă.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei