Peste 60 de misiuni SMURD într-o singură săptămână, în Caraș-Severin! Jumătate au avut legătură cu temutul COVID-19!

smurd

Pompierii militari cărășeni au acționat într-o singură săptămână, mai exact în perioada 27 aprilie – 03 mai, la 92 de misiuni specifice, majoritatea din acestea constând în misiuni SMURD, dar și de protecție civilă.

Din cele 92 de intervenții ale subunităților ISU ,,Semenic” , 63 de misiuni au constat in misiuni SMURD, din care 32 de misiuni de transport persoane suspecte de COVID-19, alte 31 de misiuni SMURD fiind în acordarea de prim-ajutor si asistență medicală, la solicitările prin apel 112 ale populației, ne comunică purtătorul de cuvânt, slt. Adrian Manofu, al ISU Caraș-Severin.

Pe lângă misiunile SMURD, neobosiții pompieri militari cărășeni au intervenit și la stingerea a 4 incendii de vegetație uscată și de litieră, în zona localităților Dalboșeț, Turnu Ruieni, Vodnic și Teregova, suprafețele însumate ale terenurilor afectate de incendiu fiind de aproximativ 4,5 ha.

La intervențiile amintite mai sus se adaugă 20 de misiuni de protecție civilă, din care o intervenție a specialiștilor pirotehniști la o asanare de muniție in zona localității Cărbunari si alte 19 misiuni de decontaminare personal și autospeciale pentru transportul persoanelor suspecte de COVID-19, o misiune de recunoaștere în teren în municipiul Reșița, alte 5 intervenții fiind pentru stingerea incendiilor care au cuprins gospodarii ale populației din localitățile Doclin, Zorlențu, Moldova Noua, Oravița si Obreja, in urma cărora salvatorii au reușit să salveze bunuri de aproximativ 500.000 de lei.

foto: ziar Harghita

 

Lorena POENARU 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei