Peste 300 de sancțiuni în trei zile pe șoselele din Caraș-Severin

a

Polițiștii Inspectoratului Județean Caraș-Severin au acționat în acest sfârșit de săptămână pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 300 sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat regulile rutiere. De asemenea, au fost reținute și retrase 23 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În cele 3 zile, 82 de polițiștii rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat în total 310 sancțiuni contravenționale, dintre care 106 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. 28 de pietoni și 17 bicicliști au fost sancționați contravențional pentru traversare prin locuri nepermise și nerespectarea regulilor de conducere a bicicletelor pe drumurile publice.

5 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și 5 conducători auto aflați sub influența alcoolului, în cazul cărora la testarea cu aparatul etilotest au rezultat valori de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. Alți 6 conducători auto au fost sancționați contravențional și li s-a reținut permisul de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legal admise.

În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 17 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare. De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 3 privind conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, ne-a precizat Alina Boeru – purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Sursă foto: stiridinbanat.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei