Bărbatul care a bătut un polițist la Oțelu Roșu și a adresat injurii echipajului după ce a fost oprit în trafic pentru un control, a fost arestat.
Vă reamintim că în noaptea de 7 iunie o patrulă de poliție din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Oțelu Roșu, aflată în timpul serviciului, a oprit pentru control pe raza orașului Oțelu Roșu un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani din localitate.
Conducătorul auto a coborât din autoturism, amenințându-i pe polițiști cu acte de violență, pe unul dintre aceștia lovindu-l în zona feței. Apoi, persoana în cauză a plecat cu autoturismul, pe care l-a abandonat ulterior pe raza orașului. În scurt timp, bărbatul a fost identificat pe raza orașului Oțelu Rosu și reținut pentru 24 de ore, iar în data de 8 iunie s-a solicitat arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Judecătoria Caransebeș a admis propunerea de arestare preventivă a bărbatului.
„Prin ordonanța din data de 07.06.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului S. M., pentru săvârșirea a doua infracțiuni de ultraj, prev. de art. 257 alias. 1 0 alin. 4 din Cod penal și art. 257 alias. 1 alias. 4 din Cod penal, ambele cu aplicarea art 38. alias. 1 din Cod. penal, constând în aceea că, în data de 07.06.2020, în jurul orelor 04:40, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștrandului din orașul Oțelu-Roșu, din direcția str. Baia către zona de agrement Gura Jgheabului, nu a respectat semnalul regulamentar de oprire al unui agent de poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu și, accelerând autoturismul, s-a îndreptat către un alt agent de poliție, din cadrul aceluiași echipaj, cu intenția de a-l lovi, după care a coborât din autoturism.
În continuare, inculpatul S.M. s-a deplasat către cel de-al doilea agent de poliție, i-a adresat expresii și cuvinte jignitoare, amenințări cu acte de violență după care l-a lovit cu palma în zona feței. După aceasta, inculpatul S. M. s-a îndreptat către primul agent de poliție, căruia i-a adresat de-asemenea expresii și cuvinte jignitoare, amenințări cu acte de violență, iar în încercarea de a pune în aplicare actele de violență a fugit după polițist, nereușind să-l lovească. Inculpatul S. M. a revenit la cel de-al doilea agent de poliție, lovindu-l din nou cu palma în zona feței. Inculpatul S. M. a fost reținut de procuror la data de 07.06.2020 pentru 24 de ore iar la data de 08.06.2020 s-a solicitat arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
La întocmirea referatului cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv s-a avut în vedere pericolul social creat pentru ordinea publică, de către inculpat, prin fapta sa. Astfel, din probele administrate rezultă că inculpatul a sfidat autoritatea statului, prin lipsa oricărui respect față de lucrătorii de poliție care desfășurau în mod corespunzător atribuțiile de serviciu. În schimb, inculpatul le-a adresat cuvinte injurioase, i-a amenințat cu acte de violență, mai mult, a lovit un polițist.
După cum s-a arătat în propunerea de luare a măsurii preventive, prin neluarea măsurii arestului preventiv față de inculpat s-ar produce un sentiment de neîncredere a cetățenilor în justiție, ar întreține climatul infracțional, ar crea inculpatului impresia că poate persista în sfidarea legii și ar echivala cu o incurajare tacită a acestuia și a altora la săvârșirea unor fapte similare. Judecătoria Caransebeș a admis propunerea de arestare preventivă a inculpatului S.M. Ancheta continuă în cauză.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapa a procesului penal reglementat de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș.
Lorena POENARU
Două găini şi-un ,,cocalar”…
„După cum s-a arătat în propunerea de luare a măsurii preventive, prin neluarea măsurii arestului preventiv față de inculpat s-ar produce un sentiment de neîncredere a cetățenilor în justiție”, se precizează într-un comunicat …
–
Poate că un SENTIMENT de neîncredere AL cetățenilor în Poliţie, nu în justiţie (cu j mic). Relevant.
Chestiune de minim discernământ între instituţii.
.
Dar, în lipsa acordului gramatical dintre “sentiment” şi “al”, apare şi bănuiala rezonabil comunicată de … “o sentiment a” cetăţenilor, cu echivalentă bănuială de “o brad frumos”.
Igaz, da?