UPDATE: Percheziții fulger în Banat! Președintele Consiliului Județean Timiș, săltat de DNA

Consiliului Județean

DNA a descins în forță astăzi la Timișoara. Procurorii Anticorupție au luat cu asalt sediile mai multor primării de pe raza județului Timiș, dar și sediul Consiliului Județean, al Apelor Române, și la Direcţia Regională pentru Drumuri şi Poduri Timişoara.

Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș a fost săltat de oamenii legii și condus, sub escortă, la Palatul Administrativ.

În total, în Banat au fost percheziționate 17 primării printre care se numără cele din Otelec, Uivar, Birda şi Victor Vlad Delamarina.

Procurorii anticorupție au percheziționat și biroul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timişoara, al cărei director, Marcel Mihoc, este și consilier județean independent deși, în conformitate cu prevederile legale privind asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, funcţia de consilier judeţean este incompatibilă cu cea „de director la regiile autonome şi societăţile locale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului judeţean sau cu cea de reprezentant al statului la o societate comercială cu filiale în unitatea administrativă respectivă”, menționează Pressalert.

Operațiunea procurorilor DNA este una de amploare, descinderile fiind împânzite în toată țara. În această dimineață au fost efectuate percheziții în 48 de locații din București și județele Timiș, Cluj, Brașov, Sibiu, Argeș, Prahova, Arad, Suceava, Galați, Iași și Constanța. Dintre acestea, 20 sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Cercetările au fost demarate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2014.

UPDATE

Președintele Consiliului Județean Timiș a fost ridicat în urmă cu o oră și urmează să ajungă in cursul zilei astăzi la sediul central DNA din București. Acesta este suspectat de luare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu, împreună cu Marcel Mihoc. Titu Bojin este bănuit că s-ar fi folosit de informațiile pe care le are pentru a determina 17 primari PSD să încheie contracte cu firma de achiziționare produse condusă de consilierul Marcel Mihoc.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei