Pensionarii din Caraș-Severin – potențiale victime în fața infractorilor

a

Ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din județul Caraș-Severin, desfășurată sub egida Instituției Prefectului, a adus în dezbatere mai multe teme, între care: indicatorii îmbătrânirii demografice a populației județului Caraș-Severin în perioada 1992-2018 și o informare privind activitățile desfășurate de către Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor în rândul persoanelor vârstnice potențial victimale în primele 9 luni ale acestui an.

Ca și în cadrul altor ședințe, prefectul județului, Cristian Gâfu, a cerut membrilor comitetului să prezinte situații actualizate din teritoriu. Celor de la Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice din județul Caraș-Severin. Prefectul le-a solicitat să se intereseze și de soarta bătrânilor care nu sunt internați în cămine și care locuiesc singuri, pentru a se putea interveni în ajutorul acestora la nevoie.

De asemenea, prefectul a cerut Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin o implicare sporită în asigurarea securității persoanelor vârstnice, care sunt lipsite de apărare și au un grad ridicat de vulnerabilitate în fața infractorilor,dispunând ca agenții să se deplaseze în teritoriu și să colecteze informații concrete și actuale despre persoanele în etate care locuiesc singure și care pot fi potențiale victime.

Cristian Gâfu a apreciat că doar prin dialog și contact direct cu persoanele vârstnice se pot lua măsuri concrete şi eficiente pentru sprijinul acestora, insistând pe munca de teren a celor implicați în aceste probleme.

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei