Pastila lui Nica: Poveşti penale cu animale…..

modelmic

- Mai terminaţi cu ţopăiala asta fiscal bugetară în Fermă, zise în conferinţa de presă, Boul, către vacile mute de admiraţie în faţa eternului şef de fermă….

- Vă atenţionez că, în ritmul ăsta, prin decembrie rămâneţi fără furaje, unde mai pui că Elefantul şef de Guvern nici nu vrea să audă de finanţări din Pădurea de Dincolo, cică se descurcă şi singur, e clar, ăsta cu Sconcsul ăla din Pădurea Belinei au cam luat-o pe arătură !….

Desigur, elucubraţiile Boului, oricât ar fi fost ele de atent elaborate, nu stârneau panică în Fermă, Sconcsul era intangibil, iar majoritatea necuvîntătoarelor era de partea sa. În final, Ferma era o construcţie domestică şi plină ochi cu democraţie internă, chiar dacă, uneori, furajele mai lipseau, dar câteodată, îşi zicea Sconcsul, foamea mai încuraja animalele la câte un protest spontan…. Şi aici, deocamdată, nimic periculos, mai grav este ceea ce se întâmplă în pădurea de lângă Fermă.

Acolo o făcuseră pe Capră inculpat în procesul cu răposatul Lup, deşi ştia toată lumea, Capra era îndreptaţită să îl omoare pe Lup după ce acesta halise cei doi iezi ai doamnei Capră !…. Şi tot gura animalelor zicea că nici probele din dosar nu ar fi aşa de covârşitoare ca să ducă la înteminţarea Caprei, asta deşi interceptările arătau că doamna Capră îşi premeditase cu bună ştiinţă acţiunea….

Dar în pădurea de lângă Fermă nu te mai mira nimic, Vulpea de la anticorupţie arestase până şi pe cei 7 pitici, că spunea rechizitoriul întocmit în final, piticii fuseseră cei care o violaseră pe Albă ca Zăpada ! Asta da, făcătură ! Şi atunci Sconcsul nu avea cum să nu se teamă un pic de puterea Vulpii, deşi ştia că puterea acesteia nu se întinde până la vârful Fermei, imunitatea este cea care primează, indiferent de intenţiile răutacioase ale Vulpii… Dar la fel de bine ştia Sconcsul şi Elefantul Şef, că Vulpea este protejată de dl. Grizzley American, de Bou şi de cine mai ştie ce forţe oculte, deci puterea de penetrare a acesteia în Fermă, nu era de neglijat…

De parcă Vulpea nu ar fi avut bube, păi nu ea se face vinovată de înselaciune în dauna domnului Urs? Care Urs, ăla chiorul, fost şef de Fermă înaintea Boului, ăla care o ajutase chiar pe doamna Vulpe, iar aceasta, după ce s-a văzut înscăunată, i-a ciordit Ursului peştii! Şi ce mai Peşti , numai unul şi unul, Ştiuci, Somni de la vârf, că doar nu se mulţumea Vulpea cu niscaiva plătici sau caraşi….. Păi dacă a reuşit ea, Vulpea, să o bage la răcoare pe Hiena blondă numai pentru că a prins-o în pădurea pariziană la un shopping obişnuit !….

-E clar, îşi zise Sconcsul, indiferent de urmări, va merge până la capăt şi va implementa în Fermă, atît programul de conducere convenit cu Elefantul Şef, continuarea finanţărilor din Pădurea de Dincolo pentru potecile din Fermă şi din împrejurimi, infrastrucutura era musai necesară, altfel nu aveau pe unde veni furajele… Până la urmă o scoate el cumva la capăt, doar puterile Vulpii sunt şi ele vremelnice, ca orice funcţie de conducere din Fermă, chiar şi a lui……

Vă pup brusc!

Adi NICA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei