Parchetul cere suspendarea lui Frunzăverde! Consilierii județeni declină competența!

modelmic

Consilierii județeni cărășeni au luat astăzi în discuție solicitarea înaintată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție privind suspendarea lui Sorin Frunzăverde din funcția de președinte a forului județean. După îndelungate discuții, consilierii au ajuns la concluzia că suspendarea nu intră în atribuțiile Consiliului Județean și au decis să ceară lămuriri suplimentare. 

Conform prevederilor legale invocate, raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcționarul public este trimis în judecată pentru infracțiunea de corupție sau asimilată unei infracțiuni de corupție. Dar, Sorin Frunzăverde  nu este funcționar public, a fost ales uninominal, prin vot direct, obținând funcția de demnitate publică de președinte în urma alegerii din 2012, deci are statul de ales local”, a explicat în cadrul ședinței secretarul județului, Darian Ciobanu.

Măsura controlului judiciar impusă asupra lui Sorin Frunzăverde nu interzice ocuparea funcției de președinte, iar prefectul poate suspenda mandatul unui ales local doar în cazul cazul arestului preventiv și al arestului la domiciliu, a mai afirmat Darian Ciobanu, care a adăugat că „Consiliul Județean nu are posibilitatea adoptării unei hotărâri care să suspende mandatul președintelui, neexistând nici un temei legal pentru această suspendare”.

Membrii forului județean au fost de acord să amâne discuțiile până la primirea unor lămuriri suplimentare inclusiv de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, cu privire la statutul președintelui Consiliului Județean și la cine este de fapt angajatorul acestuia, singurul care poate suspenda, conform legii, un raport de serviciu.

Pentru moment, Sorin Frunzăverde își păstrează funcția de conducere a Consiliului Județean, deși practic nu o exercită, el fiind în concediu medical.

Sorin Frunzăverde  a suferit o operație chirurgicală foarte grea, concluziile nu sunt din cele mai bune, urmează un tratament de recuperare care poate să dureze o lungă perioadă de timp”, a precizat la încheierea ședinței, vice-președintele Ilie Iova.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei