Pădurari dați afară și tăieri din salarii, la Ocolul Silvic Berzasca! Măsuri drastice, luate de Direcția Silvică!

padurari

Direcția silvică a început să sancționeze drastic ilegalitățile descoperite la ocoalele silvice din județ, în urma controalelor efectuate.

O astfel de acțiune de control a fost finalizată zilele trecute la Ocolul Silvic Berzasca unde, din păcate, cel puțin în ultima perioadă actul de administrare s-a dovedit a fi deficitar.

Au fost scoase la lumină faptele ilicite și cauzatoare de prejudicii de la cantoanele gestionate de personalul silvic, care au constat în tăierea ilegală a 238 de arbori, având un volum de 215 mc, valoarea pagubei fiind de 101.328 lei

Conducerea direcției informează că această pagubă va fi recuperată de la personalul silvic direct sau pe calea instanței civile.

„Pentru faptele de natură penală identificate Direcția Silvică Caraș-Severin va sesiza organele de cercetare abilitate, faptele contravenționale au fost sancționate, iar pentru personalul silvic implicat au fost demarate acțiuni de cercetare disciplinară în vederea luării celor mai drastice măsuri de sancționare, mergând până la desfacerea contractului individual de muncă (pentru doi pădurari au fost deja desfăcute contractele de muncă), precum și sancționarea disciplinară cu diminuarea salariului de bază (pentru cinci salariați – ingineri, tehnicieni și pădurari), în funcție de gravitatea faptelor săvârșite în activitatea desfășurată.

Direcția silvică își asumă în continuare rolul de administrator responsabil și transparent și nu va tolera activități ilegale, desfășurând permanent acțiuni de identificare a acestora la toate ocoalele silvice, chiar în aceste zile desfășurându-se verificări la Ocoalele Silvice Băile Herculane, Mehadia și Sasca Montană”, a declarat directorul Direcției Silvice Caraș-Severin, Ioan Olariu.

descărcare

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei