Orașul Moldova Nouă va avea primar de săptămâna viitoare

a

După aproape 5 luni de când orașul Moldova Nouă nu a avut nici primar și nici Consiliu Local, după o serie de procese interminabile, începute la judecătoria din oraș și continuate la Tribunalul Caraș-Severin dar și la Înalta Curte de Casație și Justiție, administrația locală va avea în sfârșit un edil. Rezultatele votului din 27 ianuarie vor fi validate de Judecătoria din Moldova Nouă, iar câștigătorul alegerilor, liberalul Ion Chisăliță, consilier județean și fost primar al orașului va fi investit în funcție.

Procedura se va desfășura săptămâna viitoare, în data de 18 februarie, iar la aceasta și-a anunțat prezența și prefectul județului Caraș-Severin Cristian Gâfu: „Vom avea primar și în acest oraș, dar și Consiliu Local. Acesta va fi investit până la sfârșitul lunii de către mine, după ce se va da o hotărâre judecătorească în acest sens“ – a mai adăugat reprezentantul Guvernului în Teritoriu.

Prefectul Cristian Gâfu a mai precizat pentru Reper24 că de săptămâna viitoare va avea și doi subprefecți din partea partidelor care formează coaliția de guvernare: „Nu cunosc numele acestora, nu sunt confirmate de către cei din conducerile celorlalte două partide, dar știu că unul va fi de la UDMR, iar celălalt de la USR-PLUS“. În cazul USR-ului cel mai vehiculat nume de candidat este cel al lui Andrei Plujar, dar decizia finală va fi luată de către conducerea acestei formațiuni politice. În urma alegerilor generale din toamnă și a formării unei alianțe guvernamentale, județul Caraș-Severin are pe lângă doi senatori PNL și PSD și 4 deputați, câte doi de la aceleași formațiuni politice, un deputat UDMR dar și un subprefect.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei