Ocaua lui Dunca și fricile lui Știka

a

Într-o postare recentă pe pagina sa de socializare, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin Romeo Dunca trage un semnal de alarmă referitor la verificările ce vor fi efectuate de acum înainte, la lucrările de reabilitare a drumurilor din județ:

Ieri am predat reprezentantului constructorului de drumuri MAXAGRO o ruletă. Ea arată foarte bine și lățimea unui drum contractat și grosimea straturilor care stau la baza lui. Județul Caraș-Severin are nevoie de firme pricepute și dornice de lucru iar bugetul județean și cel național trebuie să acopere prețul corect al lucrărilor. Ruleta reprezinta elementul esențial al reușitei noastre a tuturor; și a firmelor care construiesc și a beneficiarului final. De azi resetam tot în Caraș-Severin“.

Un cadou cu subînțeles, un fel de „Ocaua lui Dunca“ dacă vreți. Adevărul este că ani de zile s-a furat de s-a rupt la construirea de drumuri, nu doar în Caraș-Severin ci în toată țara. Metoda nu e nouă și se face cu…„acte în regulă“ dacă pot spune așa. Adică e foarte greu să demonstrezi că s-au făcut miș-mașuri la drumul respectiv. Am un exemplu de la un inginer constructor, uns cu toate alifiile și pretențiile celor care finanțează aceste drumuri: la atribuirea unei lucrări, sau pentru a câștiga o licitație, se vine cu un preț foarte scăzut, care ulterior va fi crescut din bucăți, ajungându-se în final la un preț de cost pe metru pătrat de drum asfaltat dublu sau chiar triplu. Pentru asta trebuie dat parandărătul care nu e mic și umflă buzunarele celor care țin pixul în mână și nu lopata. După efectuarea unei lucrări se face un decont pentru anumite tronsoane de drum, în care chipurile terenul a fost mlăștinos și a necesitat un volum dublu de piatră, ore suplimentare, mașini, etc. Cel cu pixul semnează și încasează.

Se cere un drum de 5 metri lățime plus acostament: se face drumul la 4.90 fără acostament, acesta urmând să fie terminat la…sfântul așteaptă. 10 cm de drum ori 20 – 30 de kilometri lungime egal mulți bani negri pentru zile albe, pentru același domn cu pixul. Se mai fură la grosimea stratului de asfalt, la pregătirea terenului, la calitatea materialului bituminos și în multe alte feluri. Dacă stăm să ne uităm la ei, sunt mici copii față de un alt președinte de CJ, Mustăcilă pe numele său, care în urmă cu vreo 20 de ani parcă, a raportat ca finalizate lucrările de asfaltare la drumul ce merge spre Semenic, fără să fi turnat o roabă de asfalt pe el, așa că…ăștia sunt boboci, dar promit să învețe; sunt în creștere. Asta dacă nu cumva Ocaua lui Dunca e menită să-i descurajeze.

Acum sunt două variante: ori îi dezvață de furat Romeo Dunca, se pune cu …ruleta pe ei și-i verifică la sânge, ori îl corup băieții cu pixul, urmașii lui Știka și susținătorii cu gulere albe din spate, și-l dau pe brazdă cum se spune. Adică îi dau și lui cotă parte din parandărăt și uită Dunca și de ruletă și de ocaua lui Cuza și de promisiunile electorale și se dă pe brazdă cu băieții deștepți. Atâta doar că ăștia noi s-ar putea să aibă o altă culoare politică decât vechii, dar așa se întâmplă de regulă la schimbarea puterii: pleacă ai voștri, vin ai noștri, alegătorii rămân tot ca proștii. Rămâne de văzut care va fi calea pe care o va alege.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Gelu

    Foarte bine ca nu mai e Stika prin CJ, odata rapus capul Hydrei se prabuseste intregul mecanism. Felicitari d-le Dunca, urmareste-l si in gaura de sarpe pe acest “Dinu Paturica”. Nu mai are ce cauta in administratia carasana.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei