O scrisoare pierdută și…regăsită de cine nu trebuie; directorul DSP explică și se explică

1

Presa locală a vuit mai zilele trecute despre o scrisoare „rătăcită“ ce era adresată conducerii interimare a spitalului Județean de Urgență din municipiul Reșița, în care personalul medical era făcut harcea-parcea. Acuzațiile deosebit de grave veneau tocmai de la un coleg al medicilor respectivi, în prezent director interimar al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Romeo Dumitrescu. Acesta cerea în respectiva epistolă explicații și chiar sancțiuni pentru cei care nu-și fac treaba așa cum trebuie.

Despre această epistolă și despre traseul ei prin presă, dr Romeo Dumitrescu a explicat pentru Reper24: „Este o scrisoare pe care am adresat-o directorilor Spitalului Județean, directorul executiv Waldemar Murgu, directorul medical Norbert Marșalic și directorul economic Aurora Andrași. Lor le-am arătat anumite aspecte care privesc necesitatea revenirii la normalitate a unui spital de elită cum este această unitate sanitară reșițeană. Le-am arătat că sunt necesare înlăturarea unor neajunsuri, care în decursul timpului au fost prezente în spital și care nu-și au rostul să continue, în sensul unor nereguli privind programul de activitate, privind modul cum sunt tratate relațiile între diferite secții, respectiv între diferiți colegi, de multe ori tensionate fără rost și care desigur nu pot să ducă la ceva constructiv și la promovarea unei medicine de urgență așa cum o solicită acest spital“.

„Intră în discuție și organizarea în anumite secții, care prin niște acțiuni individuale care nu-și au rostul când vorbim de interesul bolnavului și interesul unei colectivități, care dau exemple proaste celorlalți colegi. Trebuie făcut ceea ce scrie în regulamentul spitalului RAF și atunci lucrurile sunt relativ ușor de pus la punct. În cazul în care se continuă cu anumite dispute de genul eu am dreptate, tu nu ai dreptate, trebuie intervenit. În ceea ce privește secția de Anatomie Patologică, acolo au fost reclamații peste reclamații, față de aspecte în principal de neglijență în ceea ce privește situațiilor de neefectuare a autopsiilor, decedații rămânând în weekend, cu totul nejustificat în spital, când totul se putea lămuri mult mai rapid“.

În scrisoarea adresată conducerii Spitalului Județean din Reșița erau relevate și câteva aspecte financiare, directorul DSP atrăgând atenția asupra unor cheltuieli foarte mari care se fac în anumite compartimente și structuri ale unității sanitare, solicitând ca raportul preț-eficiență este cel dorit în cazul unui spital de elită cum este cel din Reșița, a mai precizat directorul interimar al DSP Caraș-Severin dr Romeo Dumitrescu.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

9 Comentarii

 1. Justitiarul

  Curtea de conturi sa se sesizeze si sa faca un control manazerului arogant de Mugu ca duce spitalul de rapa cum a mai bagat in faliment apa minerala de la Herculane! Chiar va trebuie ochelari de cal ?

 2. Simulescu Razvan

  Stimate coleg, atunci cand ma aflu fata in fata cu o situatie idioata, primul impuls este sa îi intorc spatele si sa imi vad de drum. Dar avand in vedere ca acuzati un intreg serviciu de neglijență, va aduc la cunostinta cateva aspecte legate de lege, logica si bun simt.
  Articolul 10 din legea 104/2003 specifica urmatoarele:
  (1) Autopsia anatomopatologică se efectuează obligatoriu în toate decesele survenite în spital care nu sunt cazuri medico-legale și unde este necesară confirmarea, precizarea sau completarea diagnosticului clinic, inclusiv decesul copiilor sub un an, indiferent de locul decesului, precum și decesele materne care nu sunt cazuri medico-legale.
  (2) Nu se consideră deces sub 24 de ore decesul survenit în cursul transferului între secții sau spitale, dacă nu există dubii asupra tratamentului aplicat sau a diagnosticului de deces, și nici decesul survenit în cursul internării pentru o cură periodică a unei afecțiuni cronice terminale, dacă nu există dubii asupra tratamentului aplicat sau a diagnosticului de deces.
  (3) Pentru pacienții cu afecțiuni cronice cunoscute, bine investigate, în condițiile în care aparținătorii nu au nicio rezervă asupra bolii și tratamentului aplicat și își asumă în scris responsabilitatea pentru aceasta, se poate dispune neefectuarea autopsiei, sub semnătură, de către directorul spitalului, cu avizul șefului de secție unde a fost internat decedatul, al medicului curant și al șefului serviciului de anatomie patologică.

  Astea sunt conditiile in care se efectueaza autopsii, sau se scuteste de autopsie cazurile de deces in Spitale, in toate spitalele din tara.

  2. Serviciul de prosectura are un program de functionare stabilit de catre conducere si prin lege. Noi nu ne stabilim singuri programul si nici nu ne eschivam de la munca.

  3. Suntem disponibili la a raspunde oricarei reclamatii, cu mentiunea ca aceste “reclamatii” la care va referiti nu ne-au fost aduse la cunoștința încă.

  Cu respect si consideratie colegiala Dr. Simulescu Razvan, medic primar, Sef serviciu Anatomie Patologica.

  P.S. ca si medic nu va inteleg, ca si om, nu am cuvinte sa-mi exprim dezamagirea vis-a-vis de comportamentul dumneavoastra.

 3. SJUR

  Va rog domnule Dumitrescu sa faceti un pas inapoi! Demisia!
  Va cunosc bine, nu e cazul sa vorbiti de corectitudine, de normalitate, tocmai dumneavoastra.
  Stiti bine ca in perioada starii de urgenta si nu numai, refuzati consulturile Covid, transferurile de pe alte sectii a pacientilor pe sectia de chirurgie, ea fiind aproape goala. Vizita la pacientii dumneavoastra, are si rolul de ai determina sa va caute personal pentru spaga.
  Cedati nervos, aveti un limbaj neacademic de multe ori. Etc.
  Daca managerul ar fi corect si ar lua in seama scrisoarea cu pricina, ati fi primul care meritati sanctiuni.
  Va rog, aveti demnitatea sa faceti un pas inapoi, cu atat mai mult cat trecutul (constiinta) va condamna….!

 4. Turistul

  Cand nu vor mai cozi la usile celor ce au dreptul sa nu vina la lucru.cand pacientii vor fi vizitati si acasa….pana atunci mai bine cu spitale inchise ca sa nu mai fie atatea decese….despre bani…case.masini.vacante.

 5. Viorel Bogdan

  Un lucru e clar: spitalul din Reșița a devenit o bătaie de joc!
  Se schimba managerii in functie de interasele electorale ale unora ori altora, se plătesc polițe istorice si se moare cu zile!
  Exemplu:
  – Taietelu si-a amintit că spitalul e in Reșița si tocmai e o vacă buna de muls pentru imagine si achiziții directe in pandemie, si da-i si lupta alături si pentru Waldemar Murgu,
  – Hurduzeu se plânge din cand in cand ca managerul care a ocupat postul prin concurs a fost trimis acasa si i s- facut o nedreptate, dar faptic nu iese la bătaie,
  – prefectul își cumpără cerneala Pelvian sa poata semna executarea unor ordine politice,
  – doctorii, in speță chirurgia se cred mici Dumnezei, așa ca Soran care se crede nemuritor si atoatestiutor in spital. El l-a păcălit pe Dumitrescu sa plece la DSP ca sa scape de el de pe secție, e cunoscută rivalitatea.
  Conclavul chirurgilor a decapitat orice conducere care nu era pe placul lor. Si de aceasta data au complotat la decapitarea spitalului si a DSP,u luptând pe lângă Taietelu pentru a-l readuce pe Murgu si pentru a scăpa de Dumitrescu pe care l-au plantat la DSP. Pe lângă conclavul reunit la măgarii, s-au folosit ba de Secasan cel mic, ba de Măgureanu, care au picat ca pătrunjelul pesre tort, foind tantalaii de serviciu. Pe Magureanu, se stie, Soran il pacalestw de ani de zile.
  Chirurgii știm că sunt nemernici, dar celor doi din urmă cum nu le crapă obrazul de rușine că au asistat si contribuit la scenariul lui Soran?
  Dacă un spital a ajuns scena orgoliilor si intereselor unor grupări, e jale!
  Azi, pacientul si jurământul lui Hipocrat nu mai reprezintă nimic in furia oarbă a jocurilor si intereselor politice, evident mercantile!
  Rusine tuturor medicilor implicați în mizeria actuală, rușine celor care vor doar capital politic, rușine celor care au puterea, dar nu au si putinta!
  Si toate in Romania normală, Romania curăță, Romania bunuluisimt ….într-o viata viitoare, ca in aceasta niciodată!

  1. Cosmin

   Viorel Bogdan ai dreptate aptoape in totalitate.
   Sacalii din spital sunt cunoscuti. Dar Magureanu nu i-ar face niciodata rau lui Stancovici pentru ca prietenia lor e dincolo de spital si de prea mult timp, dar alte naparci din spital da ar fi capabile, dar nu el in mod direct. Daca se confirma insa ca Adi Magureanu a participat direct sau indirect la “aranjament” atunci imi schimb parerea despre el, dar atunci pe veci sa tina capul jos, ca demn sa-si ridice privirea nu ar mai fi. Si pazea de dreptatea pe care sarbii si-o fac pentru ca sunt cei mai buni prieteni, dar nu uita si nu iarta.Soran e dominator dar parca n-as crede ca i-a luat mintile lui Magureanu care e cumsecade, lui Mitrut Secasan insa tot ce-i posibil.

 6. ANA POPA

  CE STRANII DESTINE SI AVATARURI DE NEINTELES…PE VREMEA STUDENTIEI SALE LA CLUJ,RESITEANUL NOSTRU ERA O PERSOANA ATAT DE SPECIALA,DARUITA MEDICINEI SI SALVARII VIETILOR SEMENILOR SAI,AVEA REZULTATE EXCEPTIONALE LA INVATATURA SI PARINTII PRIMEAU ACASA SCRISORI DE FELICITARE DE LA INSUSI RECTORUL UNIVERSITATII CLUJENE.DUPA TERMINAREA STUDIILOR A REVENIT LA RESITA SI A DEVENIT CUNOSCUT CA DOCTORUL SORAN.

 7. zero

  ” În ceea ce privește secția de Anatomie Patologică, acolo au fost reclamații … neglijență în ceea ce privește situațiilor de neefectuare a autopsiilor …”

  Cand in democratura se produc doar numiri si denumiri politruce doar din interese de impresie publica si achizitii dubioase, nimic surprinzator :)
  Filmul cu birou deschis de primarie la morga (taitelu’) … continua exact pe aceeasi “linie” de interese si “gandire”.
  Adica Patologica.
  Oricum, “mancatoria” din lumea medicala este ceva mai vechi decat spitalul. :)

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei