O nouă provocare, un nou început pentru o nouă abordare… Radio Reper!

 

rr

La început a fost doar o idee. Prinsă din zbor și rumegată bine. Da, ne-am spus, e o idee bună pentru care merită să te lupți. Din piață semnalele erau clare, da, vrem așa ceva! Prea mult Banatul, considerat a fi „fruncea“ a fost lăsat la coadă. Zis și făcut: ne-am așezat la masă și am pus pe hârtie ceea ce era doar în mintea noastră; trebuie vorbit cu interpreții de muzică populară – rezolvat; ne trebuie niște rubrici – rezolvat; ar merge și niște poezie în grai bănățean – rezolvat; Avem probleme de ordin tehnic – le rezolvăm.

Din vocabularul nostru a lipsit „nu se poate, e greu, nu știu dacă merge“. Aveam o singură dorință, aceea de a da locuitorilor Banatului de munte, de pustă, trăitori pe meleaguri străine, posibilitatea de a asculta melodiile autentice din Banat; folclorul, graiul străbunilor purtat de generații prin toată Europa, dar și dincolo de ocean. De mărțișor, acest lucru a devenit posibil. E cel mai frumos mărțișor pe care l-am putut oferi iubitorilor de folclor, bănățenilor de pretutindeni.

Suntem departe de a fi pe picioarele noastre; încă ne clătinăm, asemeni pruncului ce învață primi pași în viață. Mai avem de muncit și o vom face. Mai sunt probleme tehnice, căutăm soluții pentru ca voi să puteți accesa Radio Reper de pe orice device, să o faceți simplu și repede. Lucrăm la generice, jingle-uri, rubrici, emisiuni, suntem deschiși la propuneri, soluții, acceptăm orice mână de ajutor. Noi atâta știm: că vrem să aveți un radio în care 24 de ore din 24 să puteți asculta interpreții de folclor din Banat, din zona de confluență cu Oltenia, să auziți și să vă bucurați sufletele cu melodiile lor, cu artiștii muzicii sârbești, o partitură sonoră atât de îndrăgită în această zonă și nu numai.

Vă spuneam că ne dorim să venim cu rubrici de tot felul, fără a denatura ideea de bază, aceea de a difuza cât mai multă muzică populară. Vrem să deschidem și o linie telefonică în care voi să puteți să faceți dedicații celor dragi; vrem să colindăm satele bănățene să vorbim cu oamenii, să aducem artiștii la microfonul RADIO REPER, să căutăm tinere talente, să le promovăm. Un loc în care să vă simțiți…ca acasă. Fără politică și politicieni, fără dezbateri, fără toate acele lucruri pe care le găsiți pe pagina site-ului Reper 24. Aici, la RADIO REPER vrem să domine muzica.

Să lăsăm RADIO REPER să ne intre în suflete și în case, să lăsăm „păcimașii“ să sufere ascultând doinele Banatului, să ne lăsăm cuprinși de spiritul curat al Banatului, brâul, argeleana și de doi ca-n Banat la noi și voia bună să ne-nsoțească la tot pasul și să ne umple de fericire! Să nu lăsăm niciodată să moară dragostea de cântecul și vorba bănățană! Copiii noștri trebuie să ducă mai departe datinile, dansul și tradiția populară, un act al perenității de care suntem responsabili toți cei care simțim vibrația unică a acestor locuri.

Acest radio pe care îl puteți asculta în format online, poate constitui și un tribut adus unui mare om de radio despre care considerăm că se vorbește mult prea puțin, îl amintim aici pe fostul nostru coleg Gelu GHERA, cel care, avem certitudinea cunoscându-l atât de bine, ar fi îmbrățișat cu mult drag această idee generoasă a unui radio dedicat Banatului, oamenilor minunați ai acestor locuri și jocurilor și melodiilor pe care „puiu lu ticu“ le-a iubit și le-a promovat în emisiunile  radioului public din Banatul Montan înființat în 1996 de actualul președinte UZP, Doru Dinu Glăvan.

Împreună suntem și vom rămâne o echipă; o echipă care vrea și poate; o echipă care are un singur țel, acela ca voi să vă puteți bucura de graiul, limba și tradițiile Banatului, indiferent pră unge v-au purtat pașii vieții. Ascultați RADIO REPER și vă veți simți ca acasă, pentru că noi asta ne dorim. Pentru că RADIO REPER nu este radioul unui om sau al altuia, vremelnici aflați într-o poziție decizională, ci este radioul vostru, al tuturor!

Ascultați RADIO REPER pe www.radioreper.ro 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. mircea popi

  Felicitari
  Sergiu am asteptat mult acest program.Asa cu te stiu nu vei ceda si vei aduce in casele noastre a celor plecati din Banat bucuria muzicii adevarate.

  Parafrazand mare poet ardelean George Cosbuc iti spun urmatoarele:
  O lupta-i viata cu radioul
  deci te lupta
  cu dragoste pentru el cu dor

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei