Numărul de șomeri din România crește de la o lună la alta

a

În al doilea trimestru al anului 2020, populația activă din România era de 8987 mii persoane, din care 8505 mii persoane erau ocupate și 482 mii persoane erau șomeri, se arată în comunicatul Institutului Național de Statistică. Rata de ocupare a populației în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost, în trimestrul II al anului 2020, de 65,2%, în scădere față de trimestrul anterior cu 0,2 puncte procentuale. Gradul de ocupare a fost mai mare la bărbați (73,6% față de 56,4% la femei) și la persoanele din mediul urban (66,1% față de 64,0% în mediul rural). Rata de ocupare a tinerilor (15-24 ani) a fost de 24,4%.

Cu toate acestea la nivelul județului Caraș-Severin, locurile de muncă disponibile prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, rămân neocupate. În această săptămână sunt disponibile 54, în Anina, Bocșa, , Caransebeș, Moldova Nouă, Oțelu Roșu și Reșița. Cele mai multe sunt în Bocșa – 18, urmat de Caransebeș – 19 și Reșița – 13.

Situația detaliată a locurilor de muncă vacante este disponibilă pe site-ul www.anofm.ro la secțiunea dedicata AJOFM Caraş-Severin – Persoane fizice – Locuri de munca, a declarat Carla Goagă – purtător de cuvânt al instituției.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. PUYA

    ASTA SE ÎNTÂMPLĂ DIN CAUZA MINUNATELOR MĂSURI LUATE ȘI CCICĂ APLICATE DE COVIDIOȚII GUVERNULUI ORBAN-ARAHAT. ASTA E BINE,ATÂT DE BINE CĂ O NOUĂ MESERIE A APĂRUT :INFRACTOR CALIFICAT ÎN OCCIDENT CU TOT CU MASTERAT .ȚARĂ DE TOT RAHATUL LA FEL ȘI (NE)CONDUCĂTORII EI

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei