„Nu e nevoie să ne panicăm, este un apel la calm, la responsabilitate și la solidaritate“ afirmă Silviu Hurduzeu

a

Ca urmare a declarației președintelui României cu privire la înăsprirea liberei circulații ca măsură de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a făcut câteva precizări privind starea actuală a județului și o serie de măsuri pentru buna funcționare a celor două mari spitale din județ:

Este o hotărâre firească, nu sunt eu în măsură să spun dacă prea devreme sau prea târziu; poate că trebuia luată mai devreme o astfel de decizie pentru a limita îmbolnăvirea cu coronavirus. Din punct de vedere economic va fi afectată întreaga țară nu doar județul Caraș Severin, după trecerea acestei epidemii. Multe activități au fost restrânse sau chiar închise și cu siguranță acestea se vor vedea în încasările care vor fi la bugetul național. De acesta depind și bugetele consiliilor județene și ale unităților administrativ teritoriale. Sigur că vor fi influențe mai mari sau mai mici, funcție de fiecare județ și de fiecare unitate în parte“.

Referitor la sprijinul pe care Consiliul Județean Caraș-Severin îl poate acorda unităților spitalicești în pregătirea acestora pentru lupta cu noul virus, Silviu Hurduzeu a mai precizat: „ Spitalul Județean de Urgență din Reșița este în coordonarea Consiliului Județean și astăzi, printr-o hotărâre luată într-o ședință de urgență, am alocat peste 952 de mii de lei acestei unități sanitare, pentru dotarea cu echipamente. Această dotare va fi făcută de către Consiliul Județean, am început procedura, tocmai pentru a veni în întâmpinarea Spitalului Județean în lupta cu noul coronavirus, ținând cont de adresa pe care am primit-o de la unitatea sanitară privind necesitatea achiziționării aparatelor pentru care am alocat această sumă. Evident că la această oră este nevoie de mult mai mult atât la Spitalul de Urgență Reșița, dar și la celelalte spitale. Mă refer aici și la Spitalul Municipal din Caransebeș, care chiar dacă nu este în coordonarea Consiliului Județean am alocat tot astăzi peste 800 de mii de lei, la fel și pentru stația de oxigen a spitalului, dar și pentru dotarea cu aparatură. Este vorba despre injectomat, monitor funcții vitale, aparat de ventilare, precum și de un aparat pentru diagnosticarea în timp real a virusului“.

În finalul discuției, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a transmis un mesaj locuitorilor în aceste momente de restriște: „Sigur că în aceste momente apelul și rugămintea mea către locuitorii județului Caraș-Severin este să țină cont de prevederile actuale, cele care vor intra în vigoare și de mâine, nu e nevoie să ne panicăm, este un apel la calm, la responsabilitate și la solidaritate. Cred că doar împreună și dacă vom respecta aceste condiții, care poate par drastice, putem să trecem peste acest pericol deosebit care planează asupra tuturor“.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. dan

    Bai, Hurduzeu, ai taiat sporurile la UPU,ATI,INFECTIOASE, a-si vrea sa te vad pe tine,pe Nedelcea,pe Jina in prima linie alaturi de personalul medical.Acuma tot voi stati ascunsi si,, prostii “aia lucra. Ai stiut de lipsurile din spital. Sa-ti fie rusine.

  2. nely

    Asa-i. N-ati facut nimic{ceva drumuri facute de Jivan} in rest nimic.Doar pentru interesul vostru.trebuia sa avem in Resita UPU nou,dar nu a-ti batut un cui.Apropo, ce donatii a-ti facut pentru spital?Iarna va ia pe nepregatite,covidul la fel,sunteti de pomana acolo.Pune-ti mana si ajutatii pe aia de la spital, nu fiti nesi***** ca si voi ajunge-ti acolo mai ales acuma cand nu va mai puteti trata in strainatate, nesi******!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei