Nu avem izoletă în Caraș-Severin! Transportul persoanelor infectate se face cu autospeciala pentru victime multiple

izoleta

Autoritățile ne informează că, deși în județ nu poate fi folosită izoleta, se asigură transportul în maximă siguranță a persoanelor infectate și nu există niciun fel de risc de contaminare a personalului medical. Izoleta pe care o deține ISU Semenic nu poate fi folosită pe motiv că, fiind achiziționată din Cehia, țara respectivă nu mai permite exportul de filtre pentru izolete.

Izoleta este una singură, dar se transportă cu autospecială pentru victime multiple, ceea ce presupune că putem duce mai multe persoane cu aceeași autospecială, în același timp la spitalul Victor Babeș. Nu se mai transportă cu izoletele, nici persoanele confirmate pozitiv. Există o autospecială construită în așa fel că personalul medical și paramedicii sunt separați de compartimentul medical, compartiment în care se pot transporta până la 8 persoane”, a declarat inspectorul șef al ISU Caraș-Severin, Cristinel Coneriu.

După fiecare transport autospecialele sunt dezinfectate. Personalul medical este echipat așa cum prevăd toate procedurile, mai spune inspectorul șef, inclusiv persoanele declarate pozitiv au un minim de protecție, mască și mănuși.

De asemenea, autoritățile susțin că în județ sunt suficiente medii de cultură în care se recoltează probele care urmează să fie trimise spre testare la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, pentru numărul de persoane aflate în evidență în Caraș-Severin.

foto: JurnaldeBacau.ro

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Johann Nicolescu

  Si cand te gandesti ca dl. ministru Marcel Vela, e din Caras-Severin !!! Si la noi in judet, nu avem izolete !!! De ce nu se fabrica in Romania, izolete ? O fi chiar asa de greu sa facem izolete “Made in Romania”?

 2. Rodica

  Pentru noi este greu să facem și măști, medicamente, vaccinuri la institut și multe altele, mai bine stăm cu mâna întinsă la alții. Așa ne trebuie dacă am fost și suntem proști în continuare. Dacă le dăm dreptul să ne conducă pentru 1kg de zahăr și o sticlă de ulei.

 3. ISU

  Elegant era sa faceti cunoscut faptul ca NU aveti ce va trebuie , domnilor de la I.S.U. !
  Bineinteles,nu acum cand va arde dar,na…e greu sa gandim inainte.
  Va era greu sa faceti un referat de necesitate si sa cereti ce aveti nevoie, ori de cate ori aveti nevoie ?
  Dar e mai simplu doar sa-ti iei salariul si sa nu cumva sa-l deranjezi pe sef,in acest caz fiind complicii unui sistem corupt si putred…
  Pardon,am vrut sa zic neamuri nu sef….ca toti sunteti neamuri in sistem.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei