Nimic nu mișcă fără știrea lui Dunca! Medicii de la Spitalul Județean din Reșița, monitorizați!

dunca

Nimic nu funcționează cum trebuie la Spitalul Județean de Urgență din Reșița”, este concluzia tranșantă a președintelui Consiliului Județean, Romeo Dunca. Acesta a anunțat că a zilele trecute a fost primit raportul în urma controlului efectuat de Ministerul Sănătății la unitatea spitalicească din municipiul de pe Bârzava. Un raport care se întinde pe 100 de pagini, în urma căruia vor fi luate atât măsuri administrative, cât și măsuri penale, dă asigurări Romeo Dunca.

Am primit un draft cu constatările Ministerului Sănătății și urmează să primim partea finală, inclusiv cu măsurile care ne sunt recomandate. Ele sunt și administrative și penale. O să vedem în ce constă”, a explicat președintele forului județean, care a dat asigurări că va face publică în zilele următoare o sinteză a raportului primit de la București.

Pe de altă parte, Romeo Dunca a explicat că la Spitalul Județean vor fi implementate două proiecte prin care va fi monitorizată întreaga activitate a medicilor.

Fiecărui pacient care intră în spital i se va pune o brățară cu cod de bare și în acest mod se descarcă absolut toate consumabilele, toate intervențiile, medicamentația, toată activitatea și timpul pe care doctorii respectivi îl alocă pacientului. Este un sistem în care cred foarte mult, care vine la pachet cu schimbarea tehnologiei, pentru că calculatoarele pe care le avem cu programele învechite nu fac față și atunci vom achiziționa, într-o primă fază 17 calculatoare noi, pe care nu le vom achita printr-o rată lunară.

Vom implementa și sistemul de cartele pentru personal. Există o opoziție vizavi de implementarea acestui sistem, cu justificarea că nu sunt bani. Sistemul costă cam 60.000 de lei, dar o să căutăm soluții să ni-l asumăm noi, să îl implementăm noi și să rezolvăm și acest aspect”, a explicat președintele Consiliului Județean.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Cocutza

  Pe cale de cinsecinta fiecare medic, asistent, infirmier, personal auxiliar ar trebui sa aiba un cititor de coduri asupra sa si sa scaneze bratara pacientului ori de cate ori presteaza pentru acesta! Frumods dar utopic si scump ca naiba!
  Si CJ – ul zicea ca nu are bani de drumuri si sanatate….sau face dom’prezident vreo donatie, ceva!?

 2. Dorin

  E bine. Nu uitați, însă, de noul spital modular. Se face sau nu? Ce se mai aude cu extensia UPU? S-au trântit în curtea spitalului câțiva stâlpi, de atunci, nimic! Am înțeles că nu mai faceți anveloparea energetică a celor trei staționare. Dar nici nu vedem nimic în noile investiții. Dom’ șef, parcă văd că timpul trece și la finalul mandatului matale n-o să rămână decât câteva calculatoare… Iar spitalul va plăti energia de trei ori mai mult!

 3. Che

  VISE TAICĂ, VISE!FANTEZISME DE STAR TRECK!ANDROIDUL DUNCA IAR S-A UITAT PREA MULT LA CANALUL DE FILME Sci Fi, HAI M-AI TAIE DIN ELE DĂLE DREACU’ ,M-AI LASĂ FUMATUL DE IARBĂ, E NOCIV PENTRU SĂNĂTATEA MINTALĂ.

 4. Johann Nicolescu

  Cate elucubrații mai trebuie sa mai auzim de la nulitatea asta de Dunca ? Cate insulte si minciuni mai trebuie sa rabde medicii, inginerii, conducatorii si actionarii firmelor ? Cata manipulare mai trebuie sa rabdam de la umanoidul asta ? Cata nemernicie si rautate mai trebuie sa suportam dela acest personaj si de la acoliții lui ? Nu va ramane nimic bun si frumos in urma acestor actiuni distrugatoare ale acestor umanoizi.

 5. costel

  e un sistem simplu si eficient,noi deja-l folosim in industrie de ani de zile,asa se stie de la intrarea in spital pina la externare unde se afla pacientul si toate procedurile medicale,malpraxisul poate fi dovedit lesne,dar si faptul ca cine e meserias e meserias,iar cine e puturos de obicei e slab in meserie dar bun de gura,astia sa ne lase.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei