NEWS ALERT. [UPDATE] Victima de pe traseul de la Cascada Vânturătoarea este în siguranță la spital

accident Cascada Vânturătoarea

Salvamontiștii din Băile Herculane sunt în alertă după ce, în urmă cu o oră, au fost anunțați că un bărbat de 47 de ani este rănit pe traseul montan ce duce la Cascada Vânturătoarea.

Grupa de salvamontiști din orașul Băile Herculane, din cadrul Salvamont Caraș-Severin, acționează la această oră, pe traseul din turistic spre Cascada Vânturătoarea, din orașul de pe Cerna. Aceștia au fost alertați prin Serviciul Unic de Urgență 112, că un bărbat de 47 de ani ar fi grav accidentat. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE -ora 20.30

Salvamontiștii de la Grupa de Salvamont Băile Herculane au salvat, în această după-amiază, o persoană ce s-a accidentat pe traseul turistic ce duce la Cascada Vânturătoarea. Victima era o femeie de 47 de ani și a suferit o fractură de membru inferior, datorită faptului că nu purta echipament corespunzător traseelor montane. Inițial, cei de la ISU au informat dispeceratul Salvamont Caraș-Severin că este vorba de un bărbat, confuzia fiind făcută datorită faptului că cel care a apelat Serviciul Unic de Urgență 112 a fost un bărbat. Femeia a fost recuperată, de salvamontiștii din orașul de pe Cerna, în siguranță și a fost predată Serviciului de Ambulanță, aceasta fiind transportată la Spitalul din Orșova. Victima este din Timișoara și în momentul accidentului se afla pe traseul montan ce duce la Cascada Vânturătoarea, împreună cu un grup de turiști, însoțiți de un ghid montan.

Trei salvamontiști din cadrul Grupei Salvamont Băile Herculane au intervenit, în această după-amiază, în zona Cascada Vânturătoarea pentru a salva o persoană ce s-a accidentat pe traseul turistic. Victima, o femeie de 47 de ani din Timișoara, nu purta echipament adecvat traseului turistic ce duce la Cascada Vânturătoarea. Recomandăm, cu această ocazie, celor care vizitează obiective turistice din zonele montane să respecte normele de acces și să poarte echipamentul specific recomandat pentru astfel de trasee.”, a declarat, pentru Reper24, Valentin Balaban, șeful Salvamont Caraș-Severin.

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pingback: Societatea Ghizilor si Liderilor Montani

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei