Neamuri și cunoștințe, pe listele pentru Parlament! Valeria Schelean ne asigură că în Caraș nu există așa ceva!

modelmic+editorial

Oamenii politici din România demonstrează tot mai des că domeniul în care activează poate deveni o adevărată afacere de familie. Lucru dovedit în prezent și de listele puse la bătaie de partidele politice pentru alegerile Parlamentare din 11 decembrie.

Pe lângă fii și fiice de oameni politici importanți la nivel național, listele sunt burdușite și de consilieri personali, colaboratori sau simple cunoștințe ale unor nume cu rezonanță pe scena politică.

Exemplele în acest sens sunt multe, cele mai vehiculate nume fiind Liviu Dragnea şi Alina Gorghiu, ambii lansându-și consilierii personali pe listele pentru Camera Deputaţilor.

Un alt exemplu, amintit de Realitatea TV, este Andreea Cosma, fiica fostului baron de Prahova, Mircea Cosma, aceasta aflându-se la doar 24 de ani pe locul şapte pe lista PSD Prahova pentru Camera Deputaţilor. Atât Andreea Cosma, cât și fratele său, Vlad Cosma, introdus deja în Parlament de tatăl său, au probleme penale, susține același post național.

La nivel național se discută, pe lângă odraslele și cunoștințele care se regăsesc pe listele pentru Parlament, și de faptul că unii candidați sunt mult prea tineri și lipsiți de experiență pentru a ajunge în Cameră sau Senat.

La nivel de județ, Valeria Schelean dă asigurări că nu există astfel de cazuri, cel puțin nu în interiorul Partidului Național Liberal. Mai mult, aceasta bate monedă pe faptul că în teritoriu, PNL s-a bazat pe o serie de criterii foarte stricte în ceea ce privește procesul de selecție a candidaților

„Eu cred că fiecare caz trebuie apreciat invidual și nu trebuie generalizat. Eu sincer vă spun că un consilier al unui om politic, care a stat foarte mulți ani în sfera politică și înțelege exact mecanismele acestui domeniu, ar fi calificat pentru a fi în continuare membru în Legislativ. Noi, în PNL, am avut niște criterii foarte stricte de integritate și aici nu se vor găsi probleme de natură penală.

La noi, listele s-au făcut în teritoriu, organizațiile județene au propus candidații, listele au fost stabilite pe merit. Eu cred ca in Parlament trebuie sa fie loc și pentru tineri și pentru femei, chiar legea ne impune acest lucru. În Caraș-Severin, de exemplu, în cazul Partidului Social Democrat, listele au fost întoarse tocmai pentru că nu au avut doamne pe ele. Revenind la PNL, eu cred că am demonstrat că venim cu oameni noi care nu au mai fost prim-plan politic”, a declarat Valeria Schelean, invitată astăzi la Realitatea TV, în emisiunea Casa Poporului.

 

Alexandra JURCA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Ion

    Dar mai spune-ne cine e asta ca de o luna e toata o aparitie publica. Sa nu ne zici ca reprezinata carasul in parlament. Vai de noi si de drumurile noastre si de politicienii de caras si de tot judetul.

  2. dovlete

    Domnul Ion,doamna este deputat de Caras- S. nu ai vazuto prin judet pentru ca ia sta mai mult la Bucuresti,aici nu sunt cluburi de noapte pe placul doamnei,nu a facut nimic pentru judet de altfel nu are cand ptr ca a fost ocupata cu demisia lui Ponta acum se preocupa de,,penali”din PSD,uita de cei doi soti penali(condamnati)GRUIA STOICA si Chiuariu,are un tupeu grosolan gen Basescu aceasta pdl-ista deghizada in pnl-ist,pacat ca astfel de oameni reprezinta PNL-ul in judet.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei