Ne-au păcălit că e apă minerală naturală, dar i-a prins protecţia consumatorului! Peste 100.000 de litri au fost retraşi din magazinele LIDL

min

Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor a oprit de la comercializare o cantitate de 101.160 de l apă minerală naturală. Este vorba despre Saguaro de la Lidl.Update:
Apa minerală comercializată de Lidl care a fost retrasă de pe piaţă după controalele ANPC nu prezintă probleme de calitate, motivul retragerii fiind etichetarea greşită, responsabil pentru acest proces fiind producătorul, care va remedia neconcordanţele, precizează Lidl într-un comunicat remis mediafax.

Motivul pentru retragerea apei a fost etichetarea greşită privind descrierea sursei de îmbuteliere a apei. Putem confirma prin intermediul buletinelor de analiză puse la dispoziţie de producător, că apa minerală Saguaro de 2L nu prezintă probleme de calitate. Responsabil pentru informaţiile conţinute de etichetă şi procesul efectiv de etichetare este producătorul. Acesta din urmă a declarat că va remedia în cel mai scurt timp cu reprezentanţii ANPC neconcordanţele informaţiilor conţinute de etichetă”, au declarat reprezentanţii Lidl.

Retailerul arată că apa minerala Saguaro este furnizată de unul dintre primii trei productori de apa minerală din România.

……………………………

În comunicatul remis presei de ANPC se arată că din cercetările efectuate a rezultat că apă minerală provenea din sursa F4 Roşu Vatra Dornei, jud. Suceava. Ca urmare a demersurilor ANPC, Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale a emis o adresă conform căreia pentru sursa F4 Roşu nu sunt înregistrate rezerve/resurse de ape minerale naturale. Societatea Naţionala a Apelor Minerale, care are în concensiune sursa F4 Roşu a precizat că nu furnizează apă minerală naturală pentru îmbuteliere din acest foraj.

Conform legislaţiei, pe teritoriul României pot fi comercializate sub denumirea de ape minerale naturale numai apele recunoscute de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale  sau de autoritatea competentă dintr-un  stat membru al UE.

Au fost verificate 93 de magazine constatându-se existenţa la comercializare şi oprirea de la comercializare a unei cantităţi de 73.606 litri din sursa F4 Roşu. Totodată, a fost oprită temporar de la comercializare o cantitate de 27.554 care avea ca sursă un alt izvor pentru care ANPC urmează să primească rezultate.

Operatorul economic a decis retragerea, în mod voluntar a unei cantităţi de circa 44.646 litri apă minerală din sursa F4 Roşu, precum şi o cantitate de 31.530 l ce avea ca sursă un alt izvor, până la primirea rezultatelor.

Au fost aplicate 36 amenzi contravenţionale în valoare de 268.100 lei, se mai arată în comunicatul ANPC.

Laura PIPERIU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei