Navigare mai sigură pe internet pentru elevii reșițeni!

modelmic

În cadrul activităţilor prilejuite de săptămâna „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, elevii reșițeni au învățat cum să descopere în siguranță tainele internetului.

Astfel, miercuri, 8 aprilie, un ofiţer al Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a fost prezent în rândul elevilor din clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 din Reşiţa, cărora le-a „predat o lecţie” de navigare în siguranţă pe internet.

În cursul întâlnirii, poliţistul a dialogat cu elevii şi i-a provocat să descopere, sau să redescopere informaţii referitoare la riscurile pe care le presupune utilizarea sistemelor informatice şi, desigur, a internetului, dar şi riscurile specifice pe care le presupune utilizarea intensivă a reţelelor de socializare.

Elevii au urmărit, de altfel,  spoturi şi filme referitoare la acest subiect.

Şi pentru că doar evidenţierea riscurilor nu duce automat şi la eliminarea lor, poliţistul a oferit şi soluţii de combatere a acestora prin intermediul a 10 reguli pentru o navigare sigură şi plăcută pe internet, dar şi de protejare a conturilor de acces la computer, a conturilor de e-mail sau a celor de pe reţelele de socializare, respectiv de raportare a conţinutului dăunător pentru copii.

La finalul întâlnirii, ofiţerul de poliţie le-a oferit celor aproximativ 20 de copii prezenţi şi câte un card cu informaţii de contact referitoare la Safernet.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei