Multe proiecte realizate pentru locuitorii din Ramna de vechea și noua administrație locală

modelmic

Proiecte cu finanțare europeană, cu finanțare guvernamentală, prin PNDL, prin AFIR, toate cu un singur scop: acela de a face comuna Ramna mai atrăgătoare, mai primitoare, mai frumoasă atât pentru locuitorii ei cât și pentru cei ce vin în vizită. Cam așa s-ar putea traduce acțiunile desfășurate în ultimii ani de edilul Magdalena Ciurea, reales primar pentru încă un mandat de 4 ani. Proaspăta victorie nu a determinat-o să slăbească ritmul de lucru în cele 3 localități componente ale comunei, ba din contră.

Avem un proiect în valoare de 60 de mii de euro, proiect realizat prin grupul de acțiune locală Caraș-Severin –  Timiș, unde suntem parteneri 12 localități din județul nostru și 4 din Timiș, prin care reușim să schimbăm tot iluminatul stradal clasic din Ramna, Bărbosu și Valea Pai, cu lămpi cu leduri. Am început la Valea Pai pentru că acolo am fost deficitari cu iluminatul, vom continua la Bărbosu și ulterior la Ramna. Se vor înlocui 436 de lămpi, am început în această săptămână și sperăm ca până la Crăciun să încheiem această acțiune. Vreau să vă spun că mai avem peste 100 de stâlpi de iluminat echipați cu lămpi cu leduri pe care i-am finanțat în anii trecuți din bugetul propriu“, a explicat Magdalena Ciurea.

Despre celelalte proiecte începute și aflate în diferite stadii de finalizare, edilul comunei Ramna a mai declarat pentru Reper 24: „ La Valea Pai se lucrează în prezent la finalizarea alimentării cu apă, un proiect așteptat de localnici. Tot acolo, se lucrează la drumul județean 585 Valea Pai – Duleu – limită cu județul Timiș. S-au început lucrările în primăvară, dar au fost întrerupte din cauza firmei care a avut o altă lucrare.  Acolo este o greșeală de proiectare, astfel încât au fost prevăzute rigole doar în exteriorul localității, nu și în interior. Eu am solicitat și vechii conduceri a Consiliului Județean, i-am spus nemulțumirea mea și actualului președinte Romeo Dunca și săptămâna trecută a fost trimis corpul de control, acesta a constatat problema și avem promisiuni că se va rezolva această situație și vom avea rigole și în intravilanul localității. De asemenea nu este prevăzut în proiectul acestui drum, asfaltarea podului de peste râul Pogăniș. Nu poți să ai un drum asfaltat cap – coadă și un pod să rămână așa“.

Acest proiect este derulat prin PNDL 2 de către Consiliul Județean Caraș-Severin, iar valoarea lui se ridică la aproximativ 17 milioane de lei.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei