Moțiunea de cenzură, în interpretarea senatorului Ion Mocioalcă

mocio

Cu o abordare personală pe tema moțiunii, secretarul Senatului, parlamentarul Ion Mocioalcă, a respins din start ideea unei posibile guvernări PSD în viitorul apropiat.

Am ascultat toate discursurile și guvernul nu a răspuns la niciuna dintre criticile formulate de opoziție.

Dar nu este momentul ca PSD să vină la guvernare. Un lucru trebuie lăsat să se consume, dacă nu până la capăt, suficient de mult ca tu să nu faci greșeli. Dacă vreodată se va discuta în partid despre venirea noastră la guvernare, eu clar voi fi împotrivă în acest moment. Despre aceste lucruri vreau să vorbim, cel mai devreme, peste un an de zile.

Trebuie să vedem cum se tranșează lupta din PNL, trebuie să vedem cum se tranșează lupta din USR, de ce să intervenim noi acum în actul de guvernare când ei au luptele lor! Noi acum nici nu știm cu ce lider politic am putea discuta”, a ținut să afirme parlamentarul social democrat cărășean, Ion Mocioalcă.

Deși mulți dintre camarazii și colegii săi din partid s-ar părea că nu mai au răbdare în privința revenirii la guvernare, Ion Mocioalcă pleacă de la premisa că în politică răbdarea e o virtute. „Uitați-vă la Dunca! Garantez că va pleca cu coada între picioare! Barna-Cioloș, Orban-Câtu …scandaluri pe care publicul trebuie sa le savureze!

E adevărat că lupta politică înseamnă să fii la guvernare și să ai responsabilitatea guvernării, dar părerea mea este că acum NU, adică dacă au votat dreapta și dacă s-a ales ca dreapta să conducă România, păi să o conducă, deocamdată nu o conduce sau dacă o conduce, o conduce prost și aici nu am nicio teamă că greșesc”, afirmă senatorul social democrat.

Chiar dacă moțiunea de cenzură inițiată de PSD și AUR a fost respinsă, parlamentarul cărășean este de părere că această moțiune și-a atins scopul pentru că inițiatorii ei au avut șansa să prezinte țării starea reală în care se află acum întreaga populație.

A fost un semnal de alarmă pentru populație, că nu există nicio perspectivă și oamenii simt treaba asta pentru că 70% dintre ei spun că România merge într-o direcție greșită. Moțiunea trebuia depusă pentru că era un moment politic la sfârșit de sesiune, care trebuia fructificat. Și un moment de bilanț negativ, la 6 luni de guvernare a PNL-USR-UDMR, o coaliție de care lumea deja s-a saturat”, a concluzionat secretarul Senatului, senatorul social democrat Ion Mocioalcă.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei