Moștenirea regretatului Dumitru Țeicu pentru cărășeni: ultimul său volum, lansat postum la Reșița!

modelmic

Muzeul Banatului Montan din Reșița va găzdui luni lansarea postum a volumului „Ilidia. Un centru de putere din secolele XII-XV”, scris de fostul director al instituției, profesorul Dumitru Țeicu, trecut la cele veșnice în urmă cu o lună de zile.

Născut în 26 ianuarie 1954 în satul Ilidia, județul Caraș-Severin, Dumitru Țeicu a absolvit cursurile Facultății de Istorie și filosofie din cadrul universității Babeș-Bolyai, obținând titlul de doctor în istorie la aceiași  instituție. Din anul 1990 a fost la conducerea Muzeului Banatului Montan, făcând cunoscută activitatea acestuia în țară și străinătate. Și-a legat numele de istoria medievală a Banatului, în special de arheologia locurilor sacre, conducând săpături în numeroase și importante situri ale Banatului.

Despre această carte, ultima apărută, scrisă cu mare drag dar și cu mare suferință, Dumitru Țeicu spunea: Singulară în peisajul arheologiei medievale din Banat, cercetarea de la Ilidia poate oferi repere și într-un discurs istoriografic marcat de condițiile cercetării derulate cu jumătate de secol în urmă”, informează purtătorul de cuvânt al Muzeului, Livia Magina.

Evenimentul este programat la sediul Muzeului Banatului Montan Reşiţa, luni, 16 aprilei, de la ora 12:00.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei