Mocioalcă, siderat: „Rectificarea bugetară, o rușine pe variațiuni electorale marca Vela – Dunca!“

Senator Mocioalca

Modul în care au fost alocate sumele pentru UAT-urile din Caraș-Severin nemulțumește o seamă de primari PSD, care, de această dată, nu au primit niciun leu din partea guvernului Orban. Senatorul Ion Mocioalcă consideră rectificare drept „o bătaie de joc“ și nu se sfiește să acuze un complot în spatele căruia ar putea sta ministrul Vela și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca la adresa comunelor care nu au votat PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Desigur, „premiate“ au fost și câteva primării conduse de edili social-democrați, care însă au reușit contraperformanța de a-i scoate pe liberali câștigători la parlamentare. Este vorba de Obreja, Luncavița sau mai cu seamă Oravița, unde PNL a reușit pentru prima oară să obțină scoruri foarte bune, după o serie de alegeri în care PSD se impunea fără probleme.

Rectificare Bugetară: Oravița 1 milion – Moldova Nouă 0!

Despre situația creată în județ odată cu alocările din rectificarea bugetară, parlamentarul Ion Mocioalcă a ținut să transmită cu multă consternare:

Rectificarea bugetară, din punctul meu de vedere, este o rușine la adresa comunelor cărășene, condamnate pentru simplul fapt că cetățenii acestor localități au votat un alt partid decât PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Aceasta este democrația interpretată la 31 de ani de la revoluție de ministrul Vela și colegul său aterizat cu elicopterul în Caraș-Severin, Dunca!  Observ cu apăsare că guvernul Orban produce în continuare efecte nocive asupra propriului popor și persistă în ceea ce consider că nu mai poate fi catalogată drept o greşeală, ci un dezastru economic.  

Mocioalcă: PNL funcționează după un nou slogan: „Prin noi înșine, doar pentru noi!“ 

Vedem cum această rectificare bugetară aduce cu ea o nedreptate fără precedent pentru comunele din Caraș-Severin și mai mult decât atât, ea încearcă să ascundă o gaură în bugetul României de zeci de miliarde de lei, o țară aflată într-o profundă criză economică, sanitară și educațională. Cum să dai la UAT Armeniș 12 miliarde și jumătate de lei vechi iar municipiului Caransebeș 0?? Câte din comunele care nu au primit niciun leu de-abia se descurcă cu plata salariilor pentru angajați și cu plățile sociale pentru persoanele aflate în nevoi iar altele au primit, practic, pe lângă bugetul anual, încă un buget? Ce să mai vorbim de cofinanțările proiectelor de dezvoltare, bani care ar fi putut veni chiar din această rectificare? Ce vină au oamenii? Pentru că au crezut că democrație înseamnă să votezi după propria-ți conștiință? Pentru că nu mai cred în acest guvern care le produce în fiecare zi o stare de lehamite, deznădejde și nesiguranță? Noi îi vom apăra pe acești oameni! Este clar că PNL funcționează după un nou slogan, care-l recomandă perfect: „Prin noi înșine, doar pentru noi!“ 

Dacă ne uităm la cum încearcă să ascundă această gaură reminiscențele guvernului condus de demisionarul Orban, pare mai mult că încearcă să ascundă o fraudă din bugetul României. Le cer public reprezentanților Curţii de Conturi, Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză şi Ministerului Finanţelor Publice să nu mai gireze şi să nu mai falsifice informaţiile pe care le prezintă public!  Rectificarea bugetară ar trebui retrasă şi făcută o rectificare negativă! Mă întreb, cum se vor uita în ochii cetățenilor din Caraș-Severin ministrul Marcel Vela sau noul șef al județului cu nume de amorez din Verona după acest episod mai mult decât rușinos? Desigur, acest fapt se va lăsa cu plângeri penale față de toți miniștri care au avizat acest act normativ!

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Lina

    Mocioalcă artrebui să ne spună cât a distribuit psd la uat-urile din județ. Vă spun eu: nimic. De aici înțeleg că totuși Dunca a aruncat ceva finanțe, deci e de bine

  2. Julieta

    E de bine,da.Mociolca de zece ani nu a facut nimic pentru judet,in campanie a comentat de pe margine ca un internaut obisnuit.Sa ne spuna de cate ori a raspuns la telefon, a rezolvat o problema pentru oamenii obisuiti care l-au cautat la cabinetul parlamentar,pentru votantii PSD-isti.Vad ca niciodata politicienii nu se lauda cu ce au facut pentru oameni,mereu vorbesc de ce vor face o data ca niciodata!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei