Mocioalcă luptă pentru investițiile de interes major în Caraș-Severin!

Mocioalca investitii majore

Investiții mari vizate de PSD în Caraș-Severin!  Senatorul Mocioalcă apasă accelerația pe drumul expres Lugoj – Caransebeș – Calafat!

Senatorul social-democrat Ion Mocioalcă își manifestă interesul pentru o serie de obiective importante din Caraș-Severin sau care au o strânsă legătură cu acesta. În acest sens, reprezentantul Carașului în Senatul României a depus o serie de amendamente, între care reține atenția cel legat de finanțarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Lugoj – Caransebeș – Drobeta Turnu Severin – Calafat.

Este vorba de necesitatea demarării acestui proiect de infrastructură rutieră, unul extrem de important pentru zona de Sud, ca de altfel și pentru cea de Sud-Vest a României. Viitorul drum expres între care va traversa și o porțiune importantă din județul nostru va face legătura cu Coridorul IV, dar va asigura și facilităţi suplimentare de transport privind capacitatea de navigabilitate a Dunării. Un alt mare avantaj îl constituie suprapunerea peste coridorul european Orient East-Med care uneste Europa Centrala cu porturi de la Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Mediterană“, explică senatorul PSD din Caraș-Severin.

De altfel, parlamentarul PSD Ion Mocioalcă amintea încă din perioada campaniei electorale despre dorința acestuia de a pune la aceeași masă parlamentarii cărășeni în vederea unui efort conjugat pentru demararea unor pași importanți în proiectul legat de drumul expres Lugoj – Caransebeș – Drobeta Turnu Severin – Calafat.

Un alt amendament al Secretarului Senatului României, Ion Mocioalcă, vizează stingerea arieratelor pe care le au în prezent cele mai mari unități sanitare din județul Caraș-Severin. Este vorba de Spitalul Județean de Urgență din Reșița, cu arierate cifrate la aproximativ 20 de milioane de lei și Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, cu cele nu mai puțin de 10 milioane de lei.

„În această perioadă în care se pune accentul mai mult ca oricând pe sănătatea cetățenilor, pe calitatea actului medical, pe resursa materială din spitalele românești avem nevoie de unități medicale care să-și desfășoare activitatea fără a avea în spate povara arieratelor, oferind servicii de calitate pacienților care nu sunt doar cetățeni din Caransebeș sau din Reșița, ci din întreg județul. Stingerea arieratelor ar putea însemna o gură de oxigen pentru spitalele din cele două municipii și un nou început pe care acestea îl merită, dacă ne gândim la sănătatea tuturor cărășenilor“, consideră senatorul Ion Mocioalcă.

De altfel, amendamentul legat de arieratele spitalelor din Reșița și Caransebeș a fost depus la Camera Deputaților și de deputatul Silviu Hurduzeu, cel care, din postura de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin în mandatul 2016 – 2020, cunoaște în detaliu situația economică dificilă pe care o traversează Spitalul Județean de Urgență din Reșița, ca de altfel și pe cea a Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Dinu

    Publicitate politica pt. iubitul tovaras Mocioalca care vorbeste, vorbeste, vorbeste..si cam atat. Proiectul drumului expres pt care parlamentarul Mocioalca isi “exprima interesul” a fost inexistent pt. guvernele Dragnea si a aparut odata cu noul ministru al transporturilor din guvernul Catu. Mocioalca si-a exprimat dorinta de aduna parlamentarii din CS pt. a aduna capital politic pe seama realizarilor altora, pt. ca Mocioalca nu are realizari, doar declaratii politice. Limbaj ambiguu de politician, iar chestia cu arieratele e o alta declaratie politicianista (de ce n-a militat pt. stergerea lor cand erau la guvernare?). Concret a facut ceva? Vedeti daca poate rezolva problema vagoanelor de tren directe Resita-Bucuresti (la care el n-are vreun interes direct ca din Caransebes are vagoane directe la tren, dar am citit pe aici ca unii dintre resiteni [poate si votanti PSD] se vor bucura)

  2. Petru Suliman

    ÎN 20 ani de deputăție nu a făcut nimic da nimic ptr Caraș Severin bănățeanul de la Patulele de Mehedinți, vorbe goale, nici măcar dracu nu-l mai ascultă. Mis satul de minciunile lui Mocioalcă ca de mere acre. El chiar nu realizează că a dat în tupeu penibil..??!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei