(E) Miroslav Taşcu-Stavre: „USR va reuși să ajungă în Parlamentul României! Ne dorim schimbarea legii electorale”!

modelmic

Uniunea Salvaţi România va reuși să treacă pragul electoral și să ajungă în Parlamentul României, afirmă conducerea USR Caraș-Severin la alegerile din 11 decembrie. Cei doi candidați ai filialei cărășene care deschid listele la Senat și la Camera Deputaților, Miroslav Taşcu-Stavre și  Leonid Gorczynski au explicat în cadrul unei conferințe de presă și care ar fi una din primele legi pe care USR le va schimba în momentul în care va face parte din Parlament: legea electorală. 

Sondajele pe care le avem ne indică nu numai faptul că vom depăși pragul electoral, dar este foarte probabil să fim al treilea partid din România. Una din primele legi pe care o vom schimba atunci când vom ajunge în Parlament este această lege electorală făcută strâmb și care nu permite de fapt alegătorului să decidă cine merge în Parlament ci pune criterii suplimentare”, a afirmat Miroslav Taşcu-Stavre.

La rândul său, Paul Vasile, președintele Partidului Verde din Caraș-Severin, partid ai cărui membri candidează pe listele USR, a explicat că și-ar dori să fie eliminate votul de pe liste la alegerile parlamentare: Toți cunoaștem candidații care sunt pe listele diverselor partide. Dacă votul ar fi uninominal, vă garantez că de pe lista partidelor mari, locul 1 și 2 nu ar intra niciodată în Parlament. Sunt aceeași oameni care și-au făcut din politică o carieră fără să aibă nimic substanțial în spate ca meserie, sunt aceeași oameni care au adus România în halul în care a ajuns acum, sunt aceeași oameni care vor ajunge la putere și vom vedea începând de săptămâna viitoare negocierile murdare care vor avea loc între partide pentru a închide toate gurile flămânde și pentru a realiza o majoritate parlamentară de multe ori nefirească”.

Conferința de presă s-a desfășurat în prezența unui oaspete din Serbia, Ivan Karic, parlamentar al Partidului Verde din țara vecină, sosit în Caraș-Severin pentru a întării relațiile cu verzii din România.

REPER 24

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei