Ministrul Marcel Vela: „Am promis soluții pentru rezolvarea problemelor județului și azi vă spun că le-am găsit!”

velaaa

Într-o conferință de presă organizată la Caransebeș, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela și ministrul economiei Virgil Popescu, au abordat o serie de teme de interes pentru economia județului Caraș-Severin și nu doar a acestuia.

Cei doi reprezentanți ai executivului au vorbit despre crearea până la finele acestui an a 400 de locuri de muncă la Caransebeș, grație relocării unei investiții din Ucraina a firmei Sumitomo Electric Bornetze, societate care activează de peste 10 ani în Caransebeș. Creșterea numărului de angajați se va simți atât la centrul de producție de la Caransebeș, cât și în municipiul Drobeta Turnu Severin, fiind vorba ca până la finalul anului să semnalăm o creștere de 1200 de angajați în cele două orașe în acest an 2020, fapt confirmat de managerul companiei Cătălin Tischer, prezent la evenimentul de astăzi.

Candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Caransebeș, Andra Pleșa, prezentă și ea la întâlnirea cu presa, a ținut să mulțumească reprezentantului Sumitomo Electric Bordnetze GmbH pentru continuitatea activității în sfera automotive în orașul de pe Timiș și Sebeș și mai cu seamă pentru viitoarele sute de locuri de muncă, caransebeșenii și cărășenii având acum și aceste opțiuni de angajare la una din companiile care au dovedit seriozitate de-a lungul ultimului deceniu.

Ministrul Marcel Vela, dar și candidatul PNL la Consiliul Județean, Romeo Dunca, au lansat și o serie de atacuri la adresa adversarilor social-democrați, afirmând că județul Caraș-Severin a avut un prim-ministru social democrat cărășean la Palatul Victoria, pe Sorin Grindeanu și un președinte de Consiliu Județean al Caraș-Severinului, vreme de 4 ani în persoana lui Silviu Hurduzeu, iar rezultatele economice pozitive pentru Banatul de Munte au lipsit cu desăvârșire.

Președintele PNL Caraș-Severin, ministrul afacerilor interne Ion Marcel Vela: UCM Reșița va fi salvată! Cea mai veche companie a industriei românești va fi achiziționată de Hidroelectrica!

Miniștrii Marcel Vela și Virgil Popescu au transmis și un mesaj clar legat de viitorul celei mai vechi companii din industria românească, UCM Reșița, aflată în continuare în stare de insolvență.

Ministrul Vela, care cunoaște profunzimile și zbaterea pentru supraviețuire a companiei reșițene, a transmis că achiziționarea activelor UCM Reșița de către Hidroelectrica a intrat în linie dreaptă. De asemenea, șeful Internelor și liderul liberalilor cărășeni a dat asigurări că promisiunea premierului Orban nu a fost doar o promisiune electorală iar în viitorul apropiat această preluare va deveni o realitate.

La rândul său, ministrul economiei Virgil Popescu a întărit afirmațiile ministrului Vela, afirmând interesul sporit al guvernului prin Hidroelectrica pentru „perla coroanei” hidroenergeticii românești, după cum a nominalizat-o acesta. Ministrul Popescu a transmis că odată cu preluarea activelor UCM, Hidroelectrica are în vedere și un amplu proces de retehnologizare pentru departamentele de producție ale companiei fanion românești, cu o tradiție de 249 de ani în sectorul industriei grele.

Popescu a vorbit și despre măsurile economice dispuse în perioada pandemiei, menite să ofere oxigen în plămânii firmelor afectate și care s-au dovedit salvatoare pentru cele mai multe dintre acestea, exemplul fiind chiar firma Sumitomo Bordnetze, cea care are puncte de lucru în Caransebeș și Drobeta Turnu Severin și care își va crește capacitatea de producție în perioada următoare.

vela 2

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Gerula

    Avem niste ministri stalinisti, care se dau liberali. Hidroelectrica este cel mai brutal oponent al implementarii legislatiei de mediu europene in Romania, doar un stalinist poate sa linga aceasta companie ucigasa de râuri.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei