Ministrul Cristian Ghinea, sub focul încrucișat al parlamentarilor PSD

 

damian

Reproșurile aduse ministrului Cristian Ghinea de parlamentarii social democrați continuă și după ce moțiunea simplă inițiată de PSD împotriva  ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene a fost respinsă, marți, de plenul Camerei Deputaților. S-au înregistrat 143 voturi „pentru”, 171 „împotrivă” și o abținere. „Ați ajuns să fiți un fel de Clotilde Armand cu barbă și burtă. Faceți pariuri publice la televizor pe miliardele europene“, a declarat prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, în timpul dezbaterilor.

La rândul său, deputatul PSD de Caraș-Severin, Marius Damian a avut în plenul Camerei Deputaților,  o intervenție acidă la adresa unui ministru „lipsit de performanță“, un ministru „care și-a dovedit lipsa de performanță în timpul guvernării Cioloș, ca ministru al fondurilor europene, și care și-a dovedit-o din nou și în Guvernul Cîțu“. Vă prezentăm declarația integrală a deputatului de Caraș-Severin, Marius Damian:

„Declarația mea politică de astăzi face referire la poate cel mai incompetent ministru din Guvernul Cîțu, la ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea.
Este de neconceput cum acesta încă deține o funcție atât de importantă pentru dezvoltarea României, după eșecul Planului Național de Redresare și Reziliență. Este inadmisibil ca după două eșecuri, să se depună la Bruxelles a treia variantă, la fel de dezastruoasă a PNRR-ului, un plan atât de important prin prisma celor aproape 30 de miliarde de euro alocate țării noastre.

Este inadmisibil și ce s-a întâmplat ieri în Parlamentul României, când reprezentanții puterii nu au vrut să recunoască faptul ca Moțiunea simplă inițiată de PSD împotriva ministrului Ghinea a trecut, datorită votului deputaților prezenți în sală! În schimb, PNL – USR PLUS – UDMR preferă să lase în funcție un ministru care și-a dovedit lipsa de performanță în timpul guvernării Cioloș, ca ministru al fondurilor europene, și care și-a dovedit-o din nou și în Guvernul Cîțu.

Cum să ai tupeul să deturnezi un plan care ar putea ajuta românii și să aloci sute de milioane de euro clientelei de partid, firmelor private, sponsorilor de partid?! Cum să îndatorezi țara pe 30 ani cu alte 15 miliarde de euro prin PNRR? Românii vor avea numai de suferit de pe urma planului propus de USR și PNL! Nu vor primi nici un sprijin financiar, dar vor primi în schimb taxe și impozite noi: taxe noi pe mediu, pe transport, pe IT.

Este de-a dreptul tragic că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene rămâne sub conducerea celui care a îngropat fondurile europene în 2016 și care acum riscă să aducă pierderi de miliarde de euro României!”

 

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei