Matracuca pleacă la Paris!

modelmic
Ăla Micu, Emus Arcu, Ina Iţă, Ana Bun s-au săturat de scuipatul zilnic în obraz şi au plecat acasă! “Pagubă-n ciperci”, sâsâie Matracuca, alungând muştele imaginare din zona de confort personal. Un tic nervos căpătat de pe vremea când ştergea televizorul local pe dinăuntru. Sau din timpul în care juca Solitaire în şpaisul ce-i servea de birou la Roşeţi! Ah, ce-a mai urât perioada aceea! Cumnata îi era un fel de şefă! Şefă, pfui, auzi, tu? ŞEFĂ!

Tocmai ea care pusese laba pe un Peugeot care avea la număr TOT! Adică, ce n-aţi înţeles?  T O T! Ar fi trebuit să aibe totul, dar… stătea în cuşca Faraday şi freca mouseul pe cărţile virtuale! La naiba, fată! Vremurile alea s-au dus! Acum, ai tot ce-ţi doreşti: bani, putere, faimă. Un zâmbet ca un rictus se anină în colţul gurii când dă cu ochii de fotografiile din Parc. De Ziua Femeii, “echipa” a împărţit flori şi steguleţe! Ia uite, ce frumoşi sunt. Am ieşit bine în fotografii… şi aici, şi aici, şi aici, şi aici şi…

– Voi pleca la Paris, să fac lucruri!, zise marţială, Matracuca. Voi pleca pe banii mei, pentru că am, îi merit şi eu consider că fiecare dintre noi trebuie să investim în propria pregătire profesională! Eu mă pregătesc să sting lumina la instituţia asta aşa că, nu aveţi decât să plecaţi toţi!

– Şşşi eu, Şefa, îngăimă zîmbind perfid Zewa Deluxe. Eu vă asigur, în continuare, de serviciile mele soft şi catifelate la hemoroizi, celulită şi vergeturi. Şi, de altfel, abia mi-am schimbat garderoba! Priviţi: blugi rupţi, cămaşă, sacou. Suntem identice, guiţă încercînd să înveselească atmosfera!

– Mda! Să nu stai lîngă mine! Ai ţăţe mai mari ca ale mele! Tu nu ştii cum era în tinereţe când trebuia să-mi bag şosete în sutien când ieşeam pe Valea Domanului! Dar, gata cu coşmarurile! Duminică voi fi la Palatul Congreselor din Paris. Mă simt de parcă Radiodays Europe se ţine pentru mine! Sunt foarte norocoasă. Eu nu mint, nu trădez nu sug p…, na, că era să zic! De aia mă iubeşte pe mine Dumnezeu!

– Şefa, ne faceţi o relatare de acolo, zise bătrânul Agamiţă, vindecat parţial de gândul că în luna lui Mărţişor primeşte şi prima de 800 de lei pe care o merită din plin pentru serviciile aduse instituţiei. Deh, famelie mare, remuneraţie mică, după buget!

– Evident că voi transmite şi voi trimite poze de pe i-phon-ul meu. Nu degeaba dau vreo 400 de euro pe avion, vreo 150 de euro pe noapte în hotelurile agreate de organizatori şi 792 de euro pe cardul basic de intrare! Şi cu ce-mi mai cumpăr, că nu rezist, fetelor, vreo 3000 de euro! Poate şi un room service, că eu aşa sunt obişnuită când plec.

“Ce zi frumoasă”, gândeşte Matracuca. “Dacă nu ar fi fost proasta aia să-mi amendeze camionul cu stejărei…” Oameni răi…

 Mona Lisa

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. BAZINGA

  Prea subtil…prea pamflet…prea ca la tara!Din moment ce nu se semneaza nimeni si nu stim cine autorul acestul slabut pamflet…ne rezervam dreptul sa ne exprimam dezamagirea profunda vis-a-vis de subtirimea si talcul acestei scrieri mediocre!Care sa fie mesajul,morala,sensul?Curat murdar,mon cher!PS 1 -Chestia aia cu tzatzele chiar a fost din preputzul gandirii!Jalnic! PS2-Nu sut deloc un fan al “”preacinstitei si neprihanitei””,nici vorba!Pur si simplu,nu merita sa o bagati in seama,stiind ce fel de om este,nu credeti?

 2. Mona Linsa

  Cât de curând se termină, pardon, se închide și filiala asta regională a radio românia. Să vedem pe sub ce masă va mai cânta domnișoara Geonea, că doar nu poate rămâne așa, fără obiectul muncii… Cel mai selecționat român nu cred că o va mai băga mult în seamă, trebuie altul mai potent (din toate punctele de vedere având în vedere faptul că neamțul va rămâne fără jumate din avere la divorț).
  Și uite așa, șefa cu 14000 lei pe lună, va trebui să înceapă iar de jos, de la lins… blide (ce știe ea mai bine)
  Baftă!!!

 3. Nicolae Teslă

  Și Chirița Bîrzoi( pentru știința “Mătrăcucii” personaj din opera lui Vasile Alecsandri) a fost la Paris și n-a confundat furculisionul cu le couteau, deci nici un stres.
  Problema e că nu va mai fi cine s-o gratuleze cât e de sexy înțolită, pentru că n-o să o care după ea și pe Miss Piggy Cleopatra și nici nu o să mai aibă pe cine face vacă la prima oră după 7.
  Se va plânge cu lacrimi amare, se va găsi vreun reportofonist să-i facă un pomelnic în Fm, vor intra îndirect cei câțiva veșnic fideli, inclusiv baba Floarea de la Armeniș și așa “amazoanca” va intra în istoria media locală ca un vajnic contributor la cultura zonală.
  Glăvan DD și-a lăsat în muzeu aparatura cu care transmitea el și informa pe cine informa.
  Întrebarea e ce va lăsa “șefa” spre aducere aminte și pomenire.
  Mai trebuie să ne întrebăm și cine îl va înlocui pe Leonaș și cine se va înhăma să facă pe musiu Șarl, pentru că în târg vocile copilăriei comune spun că madam era așa de convergentă cu educația și școala ca liniile de cale ferată.
  Să-i urăm alivoar!

 4. Aura Ianoşi

  Stimată redacţie,
  Personal o felicit pe Doamna aceea, oricare ar fi ea, că merge la Paris. Ce e mai frumos decît Oraşul luminilor? Ce e rău că Doamna aceea scoate din propriul buzunar nişte bani să se mai şcolarizeze, că am înţeles de la Domnul Lae Teslă că stă cam prost cu şcoala cu clasele I-XIII. Am şi eu trei întrebări (am vrut să le pun pe Matinal, dar nu am reuşit să prind…): Doamna pleacă la Pariz cu poşeta de firmă luată cu japca de la secretară care nu are valoare pentru ea? De ce pleacă Doamna cu avionul şi nu cu maşina marca Skoda de la Radio Reşiţa cu care îl plimbă pe Miculescu pe la Belgrad să nu-l vadă duşmanii circulînd cu maşinile radioului în interes personal, aşa cum scrie Ziua News? Pe perioada absenţei din instituţie, cred în concediu, Doamna Arabela îi ţine locul? Adică, Doamna aceea care francofonează direct la concurs nivel 2, de ce nu merge Dansa la Paris care se descurcă cu limba. Vă mulţumesc şi aştept răspunsuri, în direct la fantastica emisiune de la ora 5, sau ici, în poştă! Aurevoir!

 5. Marius Ionascu

  HA,HA,HA!!! Multi frustrati se ingramadesc in BUDA asta. In BUDA asta e plin de VOMA frustratilor……..

 6. Maria Doru

  Mărie, vezi că nu e bine să-ţi substitui identitatea, nici măcar cu a soţului. Nu de alta, dar, să ştii şi tu, rămane ip-ul de la rrr! Dar, ce ma mir cand şefa ta a intrat la Realitatea in direct şi a zis ca e Valentina Adam şi ca vorbeşte in numele salariatilor… sa nu va asumati greselile, incultura şi ticaloşiile este o practica frecventa in clica asta de nău-neimuri care vă daţi jurnalişti de radio. Pacat de o Daniela Tudor, Diana Rosca sau Doamna Corocan! Cat priveste cuvintele deontologice BUDA şi VOMA sant convinsa ca ai vrut sa spui altceva, dar limba romana iţi joaca feste! Festina lente!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei