Marcele, fă-te că ești în opoziție!

aa

Totul a început acum aproape un an, după ce moțiunea privind dărâmarea Guvernului PSD a trecut. A circulat din om în om, asemeni virusului care ne bântuie din primăvară. „Nu se poate“ spuneau oamenii; așa ceva e imposibil. Mai apoi zvonul a început să crească și tot mai mulți „observatori“ realizau că nu mai e un zvon, ci un lucru cert. Au încercat să minimalizeze „chestia“, au dat-o cotită, se strofocau prin Parlament să-i vadă operatorii TV dar….degeaba. Acum și cei mai sceptici dintre social democrații din teritoriu s-au prins: Marcel Ciolacu a făcut blat cu PNL-ul.

Cireașa de pe tort, sau mai degrabă bomboana de pe colivă, o reprezintă calea liberă lăsată de PSD pentru desfășurarea alegerilor în 6 decembrie, în pofida creșterii alarmante a numărului de infectări și a colapsului iminent al sistemului sanitar. Da, vom avea alegeri la început de undrea, cum îi mai spun bătrânii, așa cum a vrut Iohannis și cum vor și liberalii lui Orban. De ce în decembrie și nu în primăvară, e clar ca lumina zilei: un punct și ceva mărunțiș scade PNL-ul în fiecare lună în sondaje. Nu contează dacă va crește sau nu PSD-ul, nu aici e bătălia. Oricât ar crește social liberalii lui Ciolacu, tot nu vor reuși să formeze o majoritate pentru a forma Guvernul. Și atunci îl vor face liberalii, cu USR-iștii, cu UDMR-ul cu minoritățile și cine s-o mai nimeri disponibil.

Problema cea mare e că vor trebui să taie prea mult din „ciolănescu“ și pentru alții, că doar nu vin să guverneze degeaba. Și știți cum e; una e să mănânci în familie și alta când mai vine și câte un vecin, doi, trei, depinde de câți o mai fi nevoie. Una e să pape al tău și alta e să-i dai și lui Barna și lui Marko Bella sau cine o mai fi pe la UDMR. Nici de reproșat nu poți să zici nimic, că-ți râde în nas și spune…„te las să te descurci singur“ și…adio guvernare. Problema e complicată și nu prea. Ideea de bază e că trebuie să fim pregătiți pentru 4 ani de guvernare de dreapta, după ce stânga a făcut tot posibilul să piardă și o va face și în continuare. Adică vom vedea și vom primi lumină și pe mai departe de la Anisie, Turcan, Câțu et company.

De ce s-a ajuns aici? Simplu, pentru că Marcel Ciolacu și coechipierii din echipa de frunte a PSD-ului, au bătut palma cu președintele, cu Orban, nu știu exact, dar e clar că așa s-a întâmplat. „Noi ne facem că facem opoziție, voi vă vedeți de treabă“. Cireașa de pe tort, sau mă rog, bombonica de care aminteam mai devreme o reprezintă modificarea listelor la parlamentare de către aceeași echipă. Ăsta cred că a fost „broscoiul“ pe care au trebuit să-l înghită PSD-iștii din teritoriu. Nu știu dacă lui Marcel Ciolacu i s-a promis ceva, a făcut-o din proprie inițiativă, sau i s-a arătat ceva, gen pisica moartă. Nu știu și nici nu vreau să speculez. Cert e că în 6 decembrie vom avea alegeri, că Orban și ai lui vor continua guvernarea, iar social liberalii vor sta la căldurica instituției parlamentare și se vor face că …fac opoziție. Poate era nevoie pentru PSD de un astfel de moment pentru reforma profundă a partidului. Dar cum să faci reformă cu aceeași oameni, cu aceeași dinozauri?.

Partea și mai frumoasă e că din teritoriu și aici mă refer strict la Caraș-Severin, și-au anunțat plecarea destui primari, mai mari, ori mai mici. Pe ei îi înțeleg. Se întorc asemeni florii soarelui, spre robinet. Întrebarea e când și câți, pentru că de plecat vor pleca. Adică vor face tot ce e posibil să fie dați afară să se poată înscrie în PNL, care are nevoie de ei și-i va primi la pieptul generos, ca o mamă iubitoare ce e. Așa că nenea prezidentu, Nea Marcele, nu te mai chinui frate să te faci că faci opoziție; gata, s-a sfârșit. Ți-ai atins scopul, ai luat partidul de la putere și-l târâi prin cotloanele opoziției, negre, sumbre și mai ales sărace. De-acum Orban și ai lui vor zburda prin câmpii mănoase asemeni iezilor ieșiți prima oară din țarc în primăvara vieții. Bravos nene Ciolacule, halal să-ți fie!

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Un om

    Felicitari pentru articol ! Păcat de oamenii nevoiași din țara asta care aveau o sansa de a trăi mai bine cu stânga la putere.Așa o sa vedem ce se întâmplă si la noi în județ VIN PATRONI SEFI LA INSTITUTIILE DE STAT II DAU AFĂRĂ PE FUNCTIONARII CARE NU LE FAC PE PLAC SI ISI ANGAJEAZA, DUPA câteva luni, cand lumea uita, rudele si clientela lor . Exempul de la primăria Reșița, Vice primarul a adus-o pe soția sa si a pus-o DIRECTOR IN CADRUL PRIMARIEI . Unde sunt sindicatele din administrație? Cine apara funcționarii publici de mania celor din privat , care abia apucă să devina funcționari publici, fara nici o expertiză in domeniu. Când a mers bine tara asta,cu stanga sau cu dreapta la guvernare? Daca după alegerile din 6 decembrie PSD nu il debarca de slugoiul bâlbâit din fruntea partidului , in 2024 , vor LUPTA CA PMP , pentru pragul de 5%

  2. Gruia

    foarte bune parolele lui dan agaghe . felicitari ! ideea e , ca lumea sa citeasca in numar cat mai mare si … sa se si prinda :)

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei