Marcel Vela: „Sunt extrem de surprins de modul în care am reușit cu toții să ne adaptăm acestei situații”

vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, le-a mulțumit românilor printr-un mesaj virtual că au înțeles să păstreze distanța socială pentru a-i proteja pe cei dragi și se declară surprins de modul în care s-a reușit adaptarea la această situație.

Acum mai mult ca oricând ne-am mutat cu toții interacțiunile în mediul online, suntem în permanență conectați și asta ne face să simțim poate mai puțin măsurile luate pentru distanțarea socială. Toată tehnologia de astăzi încearcă să ne eficientizeze timpul și munca, dar în aceeași măsură ne ajută și în plan personal pentru a ne păstra aproape oamenii dragi, chiar dacă îi putem vedea momentan doar printr-un ecran. Știu că este greu dar sunt extrem de surprins de modul în care am reușit cu toții să ne adaptăm acestei situații. Vă mulțumesc și vă felicit!”, spune ministrul.

În același timp, tot legat de protejarea tuturor cetățenilor, atât a celor din țară, cât și a celor din afara granițelor, în această perioadă pandemică, Marcel Vela a participat la o videoconferință organizată de Președinția croată a Consiliului Uniunii Europene prin care a intrat în contact cu omologii săi din statele europene.

Fiecare stat tratează cu mare grijă proprii cetățeni și nu numai, măsurile luate de noi toți gravitează în jurul sănătății dumneavoastră. Nimic nu reprezintă un focus mai mare în acest moment decât menținerea tuturor cetățenilor într-o siguranță maximă.

Pe lângă protejarea dumneavoastră, ne preocupă și revenirea treptată la normalitate, la modul în care se vor relaxa măsurile, deoarece totul trebuie gestionat astfel încât riscurile să fie cât mai mici. Am punctat personal importanța revenirii la normal, în mod gradual și controlat.

Nu a lipsit din discuție nici problematica migrației. Am reamintit cu această ocazie importanța cooperării cu statele vecine, astfel încât cetățenii români să fie cât mai puțin afectați.

De asemenea, am subliniat în timpul reuniunii și importanța menținerii bunei funcționări a pieței interne și a liberei circulații a mărfurilor”, a transmis ministrul Afacerilor Interne.

Marcel Vela a subliniat faptul că la finalul întâlnirii, toți membrii Consiliul Justiție și Afacerii Interne prezenți la videoconferință au împărtășit aceeași opinie referitoare la importanța cooperării la nivel european și nu numai, pentru a putea preveni și contracara efectele pandemiei COVID-19 asupra securității interne a UE.

95309124_1757955904344194_170332931171024896_o

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. imoGen

  “Nimic nu reprezintă un focus mai mare în acest moment ”

  Ce reprezintă un focus ? Este sinonim cu contacții inventați acum o lună de zile ?
  Ministrul reinventează limba română …

 2. zero

  “ne preocupă și revenirea … Am reamintit cu această ocazie importanța cooperării cu statele vecine” , a transmis ministrul Afacerilor Interne.

  Samavolnicia rezultă din importanţa cooperării cu satele vecine.
  Nu şi democraţia.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei