Marcel Vela anunță instituirea carantinei pentru românii întorși din zonele cu focare de infecție ale Italiei! Amendă sau închisoare pentru cei care refuză!

vela1

Ministrul desemnat al Internelor, Ioan Marcel Vela a anunțat în cadrul conferinței de la MAI că s-a decis instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din Italia, din cele 11 comune și totodată autoizolarea la domiciliu pentru persoanele din zonele care sunt declarate cu risc în Italia.

Măsura se aplică atât celor care vin cu avionul, cât şi celor care vin cu trenul sau maşina, iar persoanele care încalcă această carantină riscă închisoare sau amendă.

Chiar am avut un caz la Bistriţa, unde două persoane care erau în carantină nu au respectat condiţiile. Inspectoratul de Poliţie va lua măsurile necesare. Persoanele care încalcă această carantină intră sub incidenţa Codului Penal şi riscă închisoare sau amendă, în funcție de gravitatea faptelor”, a mai spus Marcel Vela.

Raed Arafat a precizat că în acest moment sunt în carantină 8 persoane în județul Dolj, iar în județul Galați 3 persoane. În București sunt cele două persoane venite din Wuhan și alte șase aduse din Japonia de pe vasul Diamond Princess, care însă nu prezintă simptome.

La nivelul Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată hotărârea ca în cadrul Ministerului Sănătăţii să existe o linie specială pentru cetățeni, prin care se pot obţine informaţii cu privire la coronavirus.

Autoritățile au făcut publice câteva reguli de urmat împotriva coronavirus.

WhatsApp Image 2020-02-25 at 12.48.52

foto. Agerpres

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei