Mai ușor cu pianul pe scări, vă rog!

editorial-agache

Anunțată cu surle și trâmbițe de președintele Iohannis, întărită de afirmațiile premierului Orban, marea victorie liberală nu prea e mare și parcă nici victorie nu e. Privită pe ansamblul țării, liberalii sunt pe locul 2 la numărul de primării trecute în dreptul câștigurilor, după PSD. E drept că au mai câștigat și ceva consilii județene față de acum 4 ani, dar la capitolul mari orașe, USR-Plus le-a cam tras preșul de sub picioare. Dacă e să stăm strâmb și să judecăm drept, cred că Alianța USR-Plus e cea care a câștigat ceva și asta pentru simplul motiv că acum 4 ani nu prea a avut nimic.

Și la nivel județean socotelile dau cu virgulă. E drept că PNL-ul a câștigat Consiliul Județean, dar asta nu înseamnă victorie la general.  Față de acum 4 ani au mai ciupit câteva primării: de la PSD, e drept vreo 9, de la ALDE, UNPR, bașca doi independenți, dar a și pierdut 3 pentru social-democrați.

De aici până la a clama o victorie răsunătoare e cale lungă. Da, e adevărat că banii vin de la Consiliul Județean dar acum, în timpul campionatului, transferurile sunt interzise, iar Romeo Dunca a anunțat deja că va fi echilibrat în distribuirea fondurilor și va face niște criterii clare gen curățenie, proiecte, importanța lor în dezvoltarea urbei, etc. Așa că nu vă bazați prea mult pe asta. Omul nu e politician ci administrator, om de afaceri, spuneți-i cum vreți, dar nu fiți prea încrezători că vă va aștepta cu buzunarele pungii larg deschise.

Puneți osul la treabă, schimbați fața comunităților, atrageți bani europeni, schimbați în bine viața oamenilor că PSD-ul a fost rău. Faceți voi să fie bine și lumea nu numai că vă va aplauda la scenă deschisă ci vă va și realege. Până atunci însă, mai ușor cu pianul pe scări, nu de alta dar victoria voastră, anunțată cu mare pompă, nu e decât un fâs; și mai zgâriați și parchetul!

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei