Maestrul Petrică Moise alături de Reper 24!
Reper 24 – Maestre Petrica Moise, ne bucuram ca ati acceptat sa colaborati cu noi si ne permiteţi să oferim aceste adevarate bijuterii in grai banatean, intr-o recitare de mare clasă, aş spune inegalabila, aşa cum Petrică Moise a obisnuit de niste ani buni publicul banatean.
Petrica Moise: Vă mulţumesc pentru apreciere. Desigur nu puteam rămâne impasibil la doleanţa unui om împătimit de folclor pe care l-am apreciat intotdeauna, Sergiu Taban. Salut initiativa publicatiei dvs. de a oferi cititorilor si ascultatorilor online cateva repere ale graiului banatean, prin redescoperirea unor creatori geniali ai acestui neam, de la tonalitatea seculara a lui Victor Vlad Delamarina si pana astazi la prietena inimilor noastre, Dorina Sovre de la Caransebeş. Ma bucur sa stiu că bănăţenii nu m-au uitat si va marturisesc ca atat cat pot, şi-oi mai putea, voi mentine contactul cu cei care imi ascultă cântecul şi versul, cu profunda speranta in oamenii de la munte si de la pusta, bănăţeni cu toţii care nu si-au pierdut identitatea si se mai regasesc in tradiţia si spiritul satului bănăţean de altadata.
Reper 24 – Ce ne-ati pregatit pentru aceasta intalnire cu poezia dialectală?
Petrică Moise – Vă propun şi vă recomand versurile unui poem care îmi este tare drag ,,Ce-i viaţa noastră pe pământ” si care vorbeşte despre dezamăgirile pe care mulţi dintre noi, cei care am prins şi alte vremuri, le trăim azi.
Reper 24 – Ati devenit nostalgic vorbind de vremurile de-altadat?
Petrica Moise – Nostalgic poate că am devenit cu timpul, dar unul ancorat totusi in realităţile vremurilor prezente.
Reper 24 – Vă mulţumim maestre Moise.
Petrică Moise – Mult succes proiectului vostru şi sa ne revedem sănătoşi.
Ascultaţi mai jos poemul ,,Ce-i viaţa noastră pe pământ” recitat de Petrică Moise
Sergiu TABAN