În prima linie a luptei cu noul CoVID-19 stau personalul medical și cei de la ISU. Jos pălăria pentru munca lor. În semn de respect și apreciere ar trebui să facem un lucru simplu, foarte simplu: să ne ferim de acest coronavirus. Să stăm cât mai mult în case, să evităm locurile aglomerate, să ne spălăm cât mai des pe mâini cu apă și săpun. În acest fel ne ferim pe noi, pe cei apropiați nouă și pe EI, pe cei care luptă pentru viața și sănătatea noastră.
Duminică dimineața, la ieșirea dintr-o gardă grea, foarte grea, am stat de vorbă cu medicul Florina Brânzan de la staționarul 3 al Spitalului Județean Reșița, fost șef al secției de boli infecțioase: „Secția s-a reorganizat pentru cel de-al 3-lea scenariu al răspândirii coronavirusului. Facem față și cred că vom face față și în viitor. Avem echipamente, avem tot ce ne trebuie și luptăm toți, umăr la umăr, pentru că situația ne-a luat pe neașteptate. Nu e ușor; nu e ușor dar răzbim“.
„O să fie bine în final cu ajutorul lui Dumnezeu și cu ajutorul tuturor. Toată lumea trebuie să înțeleagă și să respecte regulile. Dacă populația nu le respectă, este foarte greu să răzbești. Să respecte autoizolarea, sau dacă se impune izolarea; nu ieși pe stradă, bucuros că ai venit din străinătate și dai mâna cu prietenul, te pupi cu vecinul și așa mai departe. Stai în casă cele 14 zile și totul o să fie bine. Ești monitorizat, ești verificat de cei de la DSP și totul o să fie bine. Lumea trebuie să înțeleagă asta, este obligată să înțeleagă acest lucru“, a mai precizat medicul Florina Brânzan.
Situația oferită de Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin duminică dimineața se prezenta în felul următor: 303 persoane izolate la domiciliu, 104 ieșiți din izolare după 14 zile și 47 aflați în carantină în centrele din județ. În ceea ce privește cazurile confirmate, acestea rămân 5, dintre care 4 cărășeni și unul din județul Cluj aflat pe raza Caraș-Severin-ului, a precizat Daniel Botgros – purtător de cuvânt DSP.
sursă foto: facebook
Dan AGACHE